Razvojni centar počinje s novogodišnjim radionicama

U prvoj u sedmici decembra Razvojni centar udruženja Roditeljipripremio je tri radionice za djecu različitih uzrasta. Osim radionice za rani razvoj sa psihologom, biće održane i dvije novogodišnje, u okviru kojih će mališani praviti jelkice i ukrase ali i razgovarati o pustolovinama Djeda Mraza.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 3. decembra sa početkom u 18 sati biće održana razvojna radionica pod nazivom Razigravanje, koja je namijenjena djeci jaslenog uzrasta,  od 1 do 3 godine.

Radionica je osmišljena da roditeljima pruži uvid u osnove socijalnog, emocionalnog, saznajnog, jezičkog i fizičkog razvoja djeteta. Učesnici će imati priliku da postave pitanja povodom nedoumica sa kojima se susreću kao roditelji, kao i da razmjene iskustva sa drugim učesnicima. Kroz praktične primjere, roditelji će moći da se dodatno upoznaju sa razvojem svog djeteta u stimulativnoj sredini, kao i upustva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog  što boljeg razvoja.

Na ovim radionicama posebna pažnja biće posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu. Mališani će, kroz igru, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove i razvijati svoje saznajne potencijale. Takođe, imaće priliku da se zabave kiteći jelku koja je namijenjena upravo njihovom uzrastu I razvoju.

Radionicu vodi psiholog Miloš Bulatović, a broj mjesta je ograničen na 5. Prisustvo roditelja je obavezno.

U srijedu, 5. decembra u 19 sati uslijediće kreativna  novogodišnja radionica pod nazivom Prednovogodišnja čarolija, a namijenjena djeci uzrasta od 5 do 9 godina.

Drugari će kroz druženje sa vršnjacima i igru praviti jelkice i kreativne ukrase za jelku, koristeći šareni papir, vunicu, šljokice i razni drugi materijal. Cilj radionice je razvoj kreativnosti i individualnosti kod djece, razvoj psihomotorike kao i priprema za novogodišnje praznike. Radionicu će voditi arhitektica Milica Maraš i studenti specijalističkih studija Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran Katarina Laković, Andrej Šeter sa mentorkom, prof. Katarinom Švabić. Broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 7. decembra u  19 sati biće održana radionica na kojoj će biti predstavljena novogodišnja bajka Život i pustolovine Djeda Mraza, autora Frenka L. Bauma.

Ovaj klasik dječije književnosti nudi odgovor na pitanje kako je nastala magija koju vezujemo za Djeda Mraza i ko je kumovao njegovoj besmrtnosti. Priča o čarobnoj šumi u kojoj je odrastao najomiljeniji djed će pomoći da se kod djece još jednom probudi ljubav prema čitanju i da razgovaraju o zanimljivoj radnji bajke. U kreativnom dijelu radionice učesnici će imati priliku da sami naprave i ukrase Djeda Mraza. Želja je da se ovim aktivnostima kod djece podstaknu mašta, razmišljanje i izražavanje, kao i kreativnost i razvoj sitne motorike. Radionicu će voditi profesorica engleskog jezika I književnosti Aleksandra Vujisić, a namijenjena je djeci uzrasta od 4 do 7 godina. Broj mjesta je ograničen na 10.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply