Slušajte audio bajke na Čigralištu

Svi koji vole audio bajke i koji djeci, osim što im čitaju, žele da omoguće i ovu vrstu sadržaja, od danas to mogu i da urade uz pomoć Čigrališta.

Čigralište je jedinstveni projekat u Crnoj Gori, namijenjenom djeci i odraslima koji vjeruju u bajke, poneku basnu, kratku priču i moć poezije.

Kako najavljuju autori ovog projekta, pored audio bajki koje će nesebično dijeliti, pripremaju interesantne aktivnosti koje će obuhvatiti čitanje priča na otvorenom i različite tipove zabavno-rekreativna druženja i predstavljanja knjiga.

“Inspiraciju za ove aktivnosti našli smo u četi malih ljudi kojima smo imali sreću da budemo okruženi, a koji vole da im se čita, da neumorno razgovaraju o pročitanom, slikaju, crtaju, vajaju, sjeckaju, lijepe i tako stvaraju jedinstvena djela”, piše na sajtu Čigrališta.

Podsjećaju da istraživanja pokazuju da je čitanje od najranijeg uzrasta važno, kako zbog razvoja inteligencije, bogaćenja rječnika, tako i zbog upoznavanja sa socijalnim načelima i prihvatljivim ponašanjem.

Čitanje pozitivno utiče na koncentraciju, način mišljenja i razvoj govora, dok kreativne aktivnosti poboljšavaju pažnju, podstiču strpljivost i pozitivno utiču na razvoj sitne motorike.

Audio bajke Čigrališta poslušajte na ovom linku.

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply