Predstavljen Dnevni centar u Budvi

Budvanski Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju predstavljen je danas u zgradi Nivel na obilaznici, a zvanično će početi sa radom nakon što dobije licencu.

Predsjednik Opštine Dragan Krapović, uručio je ključeve od prostora v.d. direktorici Ivani Mihović.

Dnevni centar je registrovan, upisan u Centralni registar privrednih subjekata u Podgorici, a zvaničan početak rada očekuje po dobijanju licence za rad. Prostor površine oko 700m kvadratnih, urađen je po najvišim standardima propisanim za ovu vrstu socijalnog servisa.

Ovim je završen jedan od najznačajnijih projekata, kako je kazao Krapović, na koji je lokalna uprava ponosna što ga je realizovala.

U Dnevni centar, koji obuhvata 700 kvadrata po svim standardima opremljenog prostora, utrošeno je 300.000 eura. Vrijednost poslovnih prostorija u prizemlju zgrade je 1.2 miliona.

Ideja o otvaranju Dnvenog centra započeta je još prije decenije, ali je aktuelna gradska uprava, poslovne prostore u zgradi Nivela, koji su preuzeti na ime komunalija prije pet godina, potpuno opremila i osposobila za boravak, njegu i obrazovanje djece i omladine sa teškoćama u razvoju.

“U ime Opštine Budva izražavam ogromno zadovoljstvo i ispunjenost završetkom jednog od najznačajnijih projekata koji je realizovan za vrijeme ove vlasti. Prostor koji je danas predat Javnoj ustanovi na upravljanje, služiće da se ublaže svakodnevne tegobe porodica djece i omladine sa teskoćama u razvoju”, kazao je Krapović.

Navodeći da su ključevi uručeni na Dan opštine, Krapović je kazao da je dobijena velika bitka za inkluziju djece i omladine ometene u razvoju. Zahvalio se kompletnom timu koji je radio na projektu, sekretaru za investicije Božu Vaviću, sekretarima društvenih djelatnosti – bivšem, Đorđiju Pribiloviću i aktuelnoj, Ljiljani Pjerotić, članovima Upravnog odbora Dnevnog centra na čelu sa Mirom Babović.

“Ovaj projekat označava našu posvećenost poboljšanju kvaliteta života građana Budve. Očekujem da se Dnevni centar poveže sa NVO ‘Puževa kućica’, kojoj je Opština ustupila prostor u TQ Plazi, a koja se takođe bavi djecom sa posebnim potrebama”, naglasio je Krapović.

 

Navodeći da predstoji priprema osoblja i samog Dnevnog centra za prijem djece, direktorka Mihović je kazala da će znanje i praksu koju je stekla u Italiji ugraditi.

“Uvjerena sam da ćemo biti na visini zadatka ovim malim, velikim ljudima i njihovim porodicama. Ključno je da nastavimo saradnju sa Puževom kućicom”, naglasila je Mihović.

Izvor: Vijesti/RTV Budva

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply