U Petnjici nastavnik osumnjičen da je ošamario učenika

Foto: Novosti

U OŠ Savin Bor, u istoimenom selu u Petnjici jedan od nastavnika udario je, navodno đaka (14), koji boluje od tumora, jer je polomio bravu, objavile su Novosti.

Slučaj je dospio do Ministarstva prosvjete, ali i policije, gdje je dječak poslije incidenta u prisustvu oca podnio prijavu protiv nastavnika.

Otac kaže da je još u šoku poslije, kako ističe, nečovječnog postupka nastavnika, jer je dobro znao da je riječ o djetetu, za koga svaki jači dodir u predjelu glave može biti fatalan.

“Nažalost, dijete ima tumor u glavi. Liječen je u Beogradu, a koliko je udarac bio snažan vidi se i po snimku napravljenom nekoliko sati od šamaranja, na kom se uočava crvenilo na licu”, ispričao za Novosti otac mališana.

On je rekao da može da shvati sve, ali odsustvo kajanja kod takvog pedagoga, kaže, je nešto što ga je užasnulo.

“Zamislite, kada je došao na pomirenje u našu kuću nije želio da se izvini. Pitao sam ga kako ga nije bilo stid da udari bolesno dijete. Njegov odgovor je bio da nije znao za to, a moj sin je nedavno, mjesec dana bio na bolničkom liječenju u Podgorici. Eto, on mu je predavač, a “nije znao”. Nadležni neka kažu šta imaju, obavijestio sam ih o svemu”, kazao je dječakov otac.

Direktor OŠ “Savin Bor” Aljko Rastoder kazao je da poslije prijave roditelja, protiv nastavnika poveden disciplinski postupak u skladu sa kolektivnim ugovorom.

“Postupak je u toku”, kazao je Rastoder, koji je na pitanje da li nastavnik i dalje predaje učenicima odgovorio sa – naravno.

Izvor: Novosti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply