Napadnut maloljetni učenik u SMŠ “Danilo Kiš”

Foto: Ilustracija

U Srednjoj mješovitoj školi “Danilo Kiš” u utorak, 13. novembra, došlo je do teškog incidenta kada su trojica mladića iz Bara uletjela u školsku učionicu jureći maloljetnog đaka te škole i naočigled profesora i učenika krenuli da ga tuku.

Prema nezvaničnim informacijama, jedan od napadača je imao i pištolj. Policija je odmah reagovala, uhapsila počinioce i uzela snimke sa bezbjednosnih kamera.

Ljekarskim pregledom u podgoričkom Kliničkom centru utvrđen je prelom vilične kosti kod učenika i hematomi po glavi.

“Sve se dogodilo kada je na kraju prvog časa učenik pitao profesoricu da ode do toaleta. Tada je vidio ispred škole drugove i otišao samo da im se javi. Kada je izašao, neko ga je sa leđa jako udario i on je pao. Okrenuo se i vidio njemu nepoznate mladice. Potom su ga dvojica uhvatila, a treći počeo da udara”, navodi se u prijavi policiji.

Mladić je uspio da pobjegne, a čuo je onda prijetnje da imaju pištolj i “da će dobiti svoje”.

Mladić je utrčao u školu i krenuo uz stepenice, a Barani su krenuli za njim.

“U strahu da uđe u svoju učionicu, jer bi se nasilnici obračunali sa profesoricom, mladić je utrčao u učionicu kod profesora u drugo odjeljenje. Nije uspio ni da izusti da ga jure i prijete mu da će ga ubiti, u učionicu su uletjeli Barani, gdje je nastavljena tuča. Profesor je uspio jednog mladića da odvoji, kada je skočio i učenik iz drugog odjeljenja i spriječio još jednog nasilnika. Profesor je rekao da odmah neko pozove policiju i upravu skole. Mladići su i tada prijetili da imaju pištolj”, navedeno je u prijavi.

U školu je dosla i majka pretučenog učenika koju su pozvali, kao i ujak. Mladić je odveden u Dom zdravlja, a policija je uzela izjave aktera cijelog incidenta.

Iz budvanske policije je saopšteno da su odmah po dojavi o tuči identifikovali Barane V.G. (17), M.G. (18) i E.B. (17) kao osumnjičene za napad.

“O događaju su obaviješteni nadležni tužioci. Od V.G, M.G. i E.B. su uzete izjave u policijskim prostorijama, shodno procedurama. Protiv ova tri lica je tužiocu potom podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da su u Budvi, 13.11.2018. godine, na štetu D.P. (16), počinili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda”, navodi se u saopštenju policije.

Izvor: RTV Budva/Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Samo da se zna ovo je bilo proslog utorka i od klinaca saznajem da nista nije uradjeno sa ovim klincima od tog dana, plus da je citava rasprava bila oko neke devojcice. Pokusali su sve da zataskaju ali eto nije im uspelo.

Leave a Reply