Uređen dom još jedne samohrane majke i njeno dvoje djece

Ekipa akcije Osmijehom oboji dom uredila je iznajmljeni prostor od 12 kvadrata u kojem živi samohrana majka sa dvoje djece od dvije i tri godine.

Nedostatak prostora nije najveći problem sa kojim se oni suočavaju. Ona nije zaposlena, nema nikakvu socijalnu i materijalnu pomoć jer još nije zvanično razvedena. Kroz suze priča da je jedan euro za nju veliki i da se često desi da ni taj jedan dnevno nema.

„Preteško mi je. Ali borim se. Djeca su mi hvala Bogu zdravo, pa sa te strane nemam brigu, a sa druge strane … preteško. Ali majka sam, moram da se borim“, kaže ona.

Garsonjera koju iznajmljuje je dom koji nije birala. Kaže da je srećna što i to imaju, jer ne zna kako bi drugačije.

Kupatilo je u zapuštenom stanju, bez mašine za veš, kade, ispravnih vodovodnih instalacija… Djecu kupa na pločicama. Upravo zbog ovakvih uslova boravka u stanu, ekipa akcije Osmijehom oboji dom došla je kod njih kako bi sanirali oštećenja, uklonili posledice vlage i buđi, ogletovali i okrečili stan, ofarbali stolariju i popravili što je neophodno.

 

„Ema je hrabra i požrtvovana žena, koju život nije štedio. Uslovi u kojima podiže dvoje djece su ispod granice apsolutnog siromaštva. Naša obaveza je da pomognemo porodice koje se bore da prežive i mimo akcije koju sprovodimo. Zato smo sa zadovoljstvom radili u namjeri da ovoj porodici uljepšamo dom“, kazali su iz Boja i lakova Kameleon, koji u saradnji sa kompanijom Maxima iz Lučana sprovode akciju.

 

Nakon nekoliko dana njihov dom dobio je drugačiji izgled.

„Nemam riječi da opišem koliko sam oduševljena kako sve izgleda lijepo. Ovo je možda malo za nekoga ko je u mogućnosti da uradi adaptaciju, ali za mene i djecu ovo je ogromno, jer ko zna da li bi ikada mogli da priuštimo ovako nešto. Hvala svima koji su na bilo koji način učestvovali“, kazala je ona.

 

Ovaj dom je osmi od ukupno deset koliko je planirano da se uredi ove godine. Akcija se sprovodi već četvrtu godinu, a i ovoga puta je pomoć stigla i od komapnija Beorol i Multicom, kao i od Avona i butika Bisa.

Comments

Leave a Reply