Rotaract Club donirao 3.000 eura za programe Igračkoteke i Razvojnog centra

Foto: Krsto Vulović

Rotaract Club Podgorica donirao je 3.000 eura Igračkoteci i Razvojnom centru udruženja Roditelji, prikupljenih u toku humantarne večeri organizovane u subotu 3. novembra, povodom proslave četvrtog rođendana.

Sav prihod od donacija, kako su saopštili, biće usmjeren za opremanje Igračkoteke i Razvojnog centra u Podgorici kako bi se obezbijedilo još kvalitetnije okruženje za djecu koja učestvuju u programima podrške pri učenju i Učionice družionice, a iz porodica su koje su socijalno ugrožene, i na evidenciji su udruženja Roditelji.

Podrška pri učenju predstavlja individualan rad volontera sa djecom osnovnoškolskog uzrasta, na savladavanju školskog gradiva iz kog imaju poteškoće. Od početka 2018. godine u Razvojnom centru je održano 490 individualnih časova, 252 grupnih časova, 36 kreativne radionice i 23 psihološke radionice.

Mališani koji su korisnici programa Učionica družionica, osim vježbanja školskog gradiva imaju organizovane kreativne i edukativne radionice u cilju što uspješnije socijalizacije, razvoja samopouzdanja i samostalnosti.

Foto: Krsto Vulović

Uz pomoć volontera Rotaracta, djeca su u toku ovih radionica pravila radove u vidu magneta i malih slika na platnu, koje su potom prodavane na proslavi godišnjice u cilju prikupljanja donacija.

Koordinatorka  Grupe za socijalnu podršku u udruženju Roditelji, Biljana Popović je upoznala prisutne sa programom Učionice družionice i Podrške pri učenju, odnosno rezultatima dosadašnjeg rada i istakla da su u Udruženju veoma ponosni na njih. Najavila je da će u narednom periodu proširiti vrste podrške djeciji iz socijalno ugroženih porodica, koja učestvuju u programu Učionice družionice.

Foto: Krsto Vulović

Rotaract je međunarodna ogranizacija servisnih klubova za mlade između 18 i 30 godina, koja podstiče liderstvo, razvoj građanskih prava, pomaže u uspostavljanju visokih etičkih standarda u poslu i promoviše mir i razumjevanje na globalnom nivou.

Ideja i misija Rotarakt kluba je da njeni članovi pomažu, na volonterskoj osnovi, zajednici u kojoj žive i stvaraju. Ciljane organizacije i udruženja kojima Rotaract klub pomaže su bazirane na pomoći specifičnim grupama stanovništva i pojedincima koji su u stanju nemogućnosti adekvatnog staranja o sebi i ljudima oko sebe.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply