Za nagrade se prijavilo preko 1.000 nastavnika i đaka

Na kokurs za nagrade iz Fonda za kvalitet i talente, koji je završen u četvrtak, u Ministarstvo prosvjete pristiglo je preko 1.000 prijava.

Odluka o nagrađenima biće donijeta do 30. novembra.

Osim predviđenih 400, dio nagrada rezervisan je za najbolje na prošlogodišnjem državnom takmičenju u znanju, kojih je oko 100. Nagrade u prosjeku iznose 1.000 eura.

„Mi smo prije nekoliko dana najavili da očekujemo preko 800 prijava, ali sa zadovoljstvom možemo konstatovati da je taj broj značajno prekoračen. Interesovanje za Fond nam je od velikog značaja iz prostog razloga što ćemo onda zaista znati da smo izabrali najbolje. Prirodno, što je veća konkurencija, sigurniji ste da nagrade idu u prave ruke“, kazao je ministar prosjete Damir Šehović.

Komisija je, tvrdi on, sačinjena od kredibilnih i profesionalnih ljudi sa iskustvom u prosvjeti, na čelu sa Ljubišom Stankovićem, potpredsjednikom CANU.

“Sigurno će imati pune ruke posla, ali nezavisno od toga, nema nikakve sumnje da će to odraditi odlično”, smatra ministar.

Navodi da su u Ministarstvu “u svakom momentu svjesni da je ovdje riječ o instrumentu nagrađivanja” koji, ne samo da daje finansijsku podršku, nego utiče izuzetno na stavove i dalju motivaciju, kako onih koji budu nagradu dobili, tako i onih koji će možda, upravo zbog ove nagrade, uložiti dodatne napore u školi i vannastavnim aktivnostima.

Nagrade će biti uručene do kraja godine.

Izvor: Vijesti

Leave a Reply