Nova radionica engleskog jezika namijenjena predškolarcima

U Razvojnom centru udruženja Roditelji za mališane jaslenog uzrasta i njihove roditelje narede sedmice biće organizovana razvojna radionica, sa psihologom. Djeca predškolskog uzrasta učiće osnovne pojmove iz životinjskog carstva, na engleskom jeziku. Stariji drugari rješavaće  probleme na kreativan i maštovit način, kroz brojne podsticajne aktivnosti.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 5. novembra, sa početkom u 18 sati biće održana razvojna radionica pod nazivom Razigravanje, koja je namijenjena djeci jaslenog uzrasta, od 1 do 3 godine.

Radionica je osmišljena da roditeljima pruži uvid u osnove socijalnog, emocionalnog, saznajnog, jezičkog i fizičkog razvoja djeteta. Učesnici će imati prilike da postave pitanja povodom nedoumica sa kojima se susreću kao roditelji, kao i da razmjene iskustva sa drugim učesnicima. Kroz praktične primjere, roditelji će moći da se dodatno upoznaju sa razvojem svog djeteta u stimulativnoj sredini, kao i upustva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog  što boljeg razvoja. Posebna pažnja biće posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu. Mališani će, kroz igru, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove i razvijati svoje saznajne potencijale.Radionicu vodi psiholog  Miloš Bulatović , a broj mjesta je ograničen na 5. Prisustvo roditelja je obavezno.

U srijedu, 7. novembra od 19 sati biće održana edukativno kreativna radionica pod nazivom Animal Kingdom, koju organizujemo u saradnji sa školom engleskog jezika Helen Doron Montenegro.

Učenje po Helen Doron metodi je aktivan način učenja jezika, kroz igru i podsticajne aktivnosti  u kojem su djeca neprikidno izložena engleskom jeziku u stimulativnom okruženju. Ideja radionice je da se mališani  upoznaju sa životinjskim carstvom kroz interaktivne  aktivnosti i zanimljive igrice. Na taj način će se zabaviti, družiti sa vršnjacima, a istovremeno usvojiti nova znanja engleskog jezika, uz punu podršku i podstrek predavača. Radionicu će voditi profesorice engleskog jezika Helen Doro Nađa Vujović i profesor Danilo Kusovac. Radionica je namijenjena uzrastu od 4 do 6 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.


U četvrtak, 8. novembra u 19 sati počinje edukativna radionica pod nazivom Zagonetalica, sa učiteljem Savom Kovačevićem.

U toku ove radionice mališani će kroz praktične aktivnosti učiti da rješavaju probleme na kreativan i maštovit način. Kroz zanimljive aktivnosti će osvijestiti značaj timskog rada i podjele odgovornosti u timu. Pozitivanim stav kod djece prema rješavanju problema i odgovornost radi se na istrajnosti u rješavanju problema. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 14 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply