Uredili dom još jedne samohrane majke

U okviru društveno odgovorne akcije Osmijehom oboji dom 2018. uređen je i sedmi dom, i to Gordane, samohrane majke dvoje maloljetne djece, podstanara već godinama.

Kako kaže, nema nikakvih socijalnih primanja, već živi isključivo od alimentacije i povremenih poslova koje uspije naći.

„ Nas troje se trudimo da živimo u što normalnijim uslovima, ali teško je. Iako nam materijalna situacija nije baš dobra, nastojimo da to ne poremeti naš dom i odnose“, kaže Gordana.

Stan u kojem žive nalazi se u većoj kući i odavno nije okrečen. Majstori Kameleona su odlučili da ovoj vrijednoj ženi pomognu da predstojeću zimu dočeka u boljim uslovima. Njen dom biće sedmi ove godine koji će urediti, od ukupno deset, koliko je planirano da se adaptira u sklopu akcije Osmijehom oboji dom 2018.

„Mnogo mi znači pomoć ovih dobrih ljudi. Nažalost , ja nijesam u mogućnosti da odvojim novac ni za četku, a da ne pominjem koliko tek košta kompletan materijal i alat potreban za sređivanje stana. Ovdje ima puno toga da se uradi i popravi. Nadam se da će sve biti mnogo ljepše kroz nekoliko dana“, kazala je Gordana u ranim jutarnjim časovima dok su majstori već počeli da pripremaju prostor za sređivanje i saniraju oštećenja na zidovima.

Nakon nekoliko dana, majka i djeca su postavljali ukrase u sređenom stanu. Nijesu krili oduševljenje.

„Nemam riječi kojima bih opisala zahvalnost i sreću što postoje dobri ljudi koji su spremni da pomognu. Hvala svima na svemu što su uradili za mene i djecu. Mi ćemo čuvati i održavati sve ovo da bi nam dom bio što duže ovako lijep“ kazala je Gordana.

U akciji pomoći i ovoga puta pored Kameleona i Maksime, učestvovala je kompanija Beorol koja je donirala alat i kompanija Multicom iz Podgorice koja je porodici poklonila smart phone Xiaomi Redmi 6, što je posebno obradovalo djecu.

„Boje i lakovi Kameleon su posvećeni porodičnim vrijednostima i očuvanju porodice. Naše akcije, od kojih izdvajamo popust za trudnice od 10 odsto, govore u prilog tome. Zato smo i odlučili da većina porodica kojima pomažemo budu samohrane majke koje se trude da podignu svoju djecu u jako teškim životnim okolnostima. Gordana je jedna od njih i biće nam zadovoljstvo da njoj i njenoj predivnoj djeci uljepšamo dom“, kazali su iz Kameleona koji uz pomoć kompanije Maxima iz Lučana već četvrtu godinu realizuje akciju.

Akcija Osmijehom oboji dom 2018. trajaće do kraja novembra do kada bi trebalo da se adaptiraju još tri doma čime će se ovogodišnji plan pomoći ispuniti, a kako najavljuju iz Boja i lakova Kameleon i sledeće godine će sa svojim poslovnim partnerima i prijateljima nastaviti da pomažu onima kojima je pomoć potrebna.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply