Mašino stanje se poboljšalo, potreban novac za nove tretmane matičnim ćelijama

Djevojčici Maši Baošić, koja je bila na transplantaciji matičnih ćelija na klinici Liv hospital u Turskoj nakon čega se njeno stanje poboljšalo, po mišljenju ljekara potrebni su novi tretmani zbog čega je Fondacija Budi human počelo sa sprikupljanjem novca za njeno liječenje.

“Maša je prije šest mjeseci zahvaljujući humanim ljudima putem portala Budi human prikupila potrebna sredstva za odlazak na transplataciju matičnih ćelija na klinici Liv hospital u Turskoj. Nakon toga se njeno stanje znatno poboljšalo, ali Maša još uvijek nije samostalna. Po mišljenju ljekara Maši su potrebni novi tretmani matičnim ćelijama kako bi se njeno stanje još više unaprijedilo”, navode iz Fondacije.

Kako je navedeno na sajtu budihuman.me za liječenje Maši je potrebno 17.000 eura, a do sada je prikupljeno nešto više od tri i po hiljade.

Svoj doprinos njenom liječenju građani mogu dati slanjem SMS poruke sa sadržajem 22 na 14543.

Maši se može pomoći i uplatom na žiro račun 520-38845-37 ili devizni račun 520042000000887853. IBAN broj: ME25520042000000887853.

Malena Maša ima godinu i četiri mjeseca. Rođena je sa atrezijom jednjaka i odmah po rođenju 2017. godine je uspješno operisana.

Po prebacivanju na neonatologiju, Maša je izgubila kiseonik, što je dovelo do velikog oštećenja mozga i dijagnostikovana joj je cerebralna paraliza.

“Zajedničkim snagama možemo da pomognemo Maši da prikupi potrebna sredstva za novu transplataciju matičnih ćelija i rehabilitacije koje su joj neophodne”, poručuju iz Fondacije Budi Human.

Comments

Leave a Reply