Riješen problem prevoza đaka u Budvi

U opštini Budva je nakon završenog javnog konkursa odabran prevoznik za gradski linijski prevoz, čime će ujedno biti i riješen problem prevoza đaka na toj teritoriji, saopšio je potpredsjednik opštine Vladimir Bulatović.

Javni konkurs podrazumjevao je rješavanje linijskog prevoza od Grblja do Petrovca i Brajića, sa akcentom na prevoz đaka i penzionera. Kako je kazao Bulatović vodili su se potrebama najmlađih građana.

“Vodili smo se potrebama, prije svega onih najmlađih, tako da smo i polaske tih linija uskladili sa potrebama đaka, i potrudili smo se da u budućnosti napravimo za njih jedan benefit. Svi mladi ljudi mogu da koriste po potrebi usluge prevoza svih gradskih linija preko cijele godine”, kazao je Bulatović.

Rebalansom je iz Opštinske kase za potrebe subvencioniranja prevoza đaka izdvojeno 35.000 eura, za novembar i decembar, dok će za narednu godinu to biti redovna stavka u budžetskim izdvajanjima. Planirane su i nove linije.

“Jedna nova linija išla bi zaobilaznicom. Biće učestaliji prevoz na liniji prema Brajićima i prema Grblju, mislim da najzad posle dvije godine ćemo imati potpuno transparentno završen konkurs. Vjerujem da ćemo sredinom iduće nedjelje imati sklopljen ugovor i otpočeti sa linijskim prevozom kakav ovaj grad zaslužuje”, rekao je Bulatović.

Napravljeno je idejno riješenje za sva stajališta, opredijeljena su sredstva za njih tako da će u bliskoj budućnosti biti izgrađena sva stajališta gdje će građani biti zaštićeni od sunca i od kiše. Biće tačno definisano ko obavlja usluge prevoza na tim stajalištima sa jasnim redom vožnje.

Izvor: RTV Budva

Leave a Reply