Naredne sedmice tri radionice za djecu uzrasta od 3 do 14 godina

Razvojni centar udruženja Roditelji u Podgorici, za narednu sedmicu je pripremio tri besplatne radionice, za djecu različitih uzrasta. Djeca osnovnoškolskog uzrasta će vježbati pažnju, koncetraciju i razvijati samopouzdanje. Predškolci će unaprijediti govorno jezičke funkcije i motoriku, a imaće priliku I da od različitih ilustracija prave svoje kreativne slikovnice.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U srijedu, 24. oktobra sa početkom u 19 sati biće održana radionica  pod nazivom Pripremimo se za čitanje i pisanje, koju organizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije, koji su neophodni prediktori za uspješno učenje. Time se preveniraju specifične smetnje u učenju. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole. Radionicu će voditi  defektološkinja Danijela Radović, a namijenjena je uzrastu od 3 do 5 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 25. oktobra u 19 sati počinje radionica Suan Pan mentalna aritmetika koju  organizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji  ima licencu za sprovođenje programa.

Mentalna aritmetika je razvojni program koji se sastoji od aritmetičkih kalkulacija gdje se koristi samo ljudski mozak, bez pomoći kalkulatora, kompjutera, papira ili olovke. Metodika rada prilagođena je uzrastu djeteta, a prate je razne kreativne igre i druge stimulativne aktivnosti u cilju bolje socijalizacije, podizanje samopuzdanja učenika i prijatnijeg doživljaja u procesu učenja. Radionica je namijenjena uzrastu od 7 do 14 godina koju vodi Jelena Stojanović, a broj mjesta je ograničen na 10.

U petak, 26. oktobra  u 19 sati uslijediće kreativna radionica pod nazivom Slikovnica, namijenjena djeci predškolskog uzrasta.

Slikovnica je primijenjena likovna radionica posvećena ilustrovanju sa idejom da se serije ilustracija povezuju u cjeline – slikovnice. Teme prilagođene starosnim grupama kretaće se od jednostavnih kao sto je skup pojmova do onih složenijih gdje se tekst prenosi vizuelno. U procesu ilustrovanja djeca će istraživati različite tehnike i materijale putem kojih će praviti sopstvene slikovnice. Radionicu vodi grafička dizajnerka Ana Knežević. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca uzrasta od 4  do 7 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply