Naredne sedmice u fokusu razvoj govora, motornih i fizičkih vještina

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice djeca osnovnoškolskog uzrasta će  bogatiti fond riječi i učiti kao lijepo da govore. Osim toga, za njih smo pripremili radionicu tenisa, u toku  koje će savladati osnovne tehnike i udarce. Mališani ranog školskog uzrasta razvijaće motoriku u okviru Montessori radionice.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 16. oktobra u 19 sati  počinje radionica Jezičko razgibavanje, na kojoj će drugari uz instrukcije Danijele Knežević, menadžerke kreativnih komunikacija naučiti korisne vještine komunikacije.

Jezičko razgibavanje je radionica namijenjena djeci uzrasta od 6 do 12 godina. U okviru ove radionice djeca na nenametljiv i zabavan način uče osnove komuniciranja, nadograđuju fond riječi i vježbaju verbalnu fluentnost (rječitost). Tokom radionice djeca sarađuju sa vršnjacima i uče se timskom radu kroz posebno osmišljene jezičke igre. Neke od igara u kojima djeca učestvuju tokom radionice su: premetaljke, ulančavanje riječi, rimovanje, asocijacije, pripovjedanje. Ove igre im pomažu da se ljepše izražavaju, obogate svoj rječnik i postižu bolje rezultate u školi, ali i vježbaju vještinu komuniciranja. Radionica je namijenjena školarcima, a broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 17. oktobra od 18 sati biće održana radionica Budimo zdravi, igrajmo tenis koju realizujemo u saradnji sa Teniskim klubom Dadex.

Cilj radionice je da se djeca kroz igru upoznaju sa osnovama sportskog treninga i tenisa kao sporta, kroz niz zanimljivih vježbi i aktivnosti u okviru kojih će vježbati refleks, koordinaciju ruku i nogu kao i takmičarski duh. Osim toga, imaće priliku da se upoznaju sa teniskom tehnikom, uče osnovne udarce i koriste reket, uz prethodno realizovane vježbe zagrijavanja. Trening se radi po najmodernijim metodama Svjetske teniske federacije i prilagođen je mlađim uzrastima i početnicima kako načinom rada tako i opremom koja se koristi. Radionicu će voditi trener Mladen Milanović, a namijenjena je djeci  uzrasta od 8 do 14 godina. Broj mjesta je ograničen na 10.

U petak, 19. oktobra u 19 sati pripremili smo edukativnu Montessori radionicu, koju ću održati NVO Znanje u pokretu, a vodiće je sertifikovani Montessori predavač.

Znanje u pokretu, predstavlja jedinstven sistem rada zasnovan na Montessori programu. Kod djece podstiče pravilan razvoj ličnih i intelektualnih vještina, kao i najvažnijih – životnih. U Montessori duhu, iz ove organizacije  pripremili su adekvatne materijale, zadatke i kreativne igre, koje razvijaju kod djece finu motoriku, memoriju i logiku. Na taj način postižu veći stepen samostalnosti u svim aktivnostima.  Teme koje će biti obrađivane su: upoznavanje svijeta oko sebe, jezik – u cilju bogaćenje  rječnika i razvijajnja sposobnosti za početno pisanje; matematika – usvajanje osnovnih matematičkih pojmova. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 6 godina, a broj mjesta je ograničen na 10.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply