Prezentacija FLEX stipendija za srednjoškolce u petak u Američkom uglu

Foto: Facebook

Američki ugao Podgorica organizuje Prezentaciju FLEX programa stipendija za srednjoškolce koja će biti održana u njihovim prostorijama u petak, 12. oktobra, sa početkom u 18 sati.

Predstavnici Američkog savjeta prezentovaće FLEX program, koji u potpunosti finansira Vlada SAD-a, a koji srednjoškolcima iz Crne Gore upisanim u prvi ili drugi razred srednje škole nudi priliku da besplatno provedu školsku godinu u SAD.

Program sprovodi Američki savjet za međunarodno obrazovanje. Program razmjene obuhvata učenike koji su rođeni izmedju  1. januara 2002. i 15. jula 2004. godine (učenici sa invaliditetom u Crnoj Gori mogu biti bilo koji razred, ali moraju biti rođeni u periodu između 15.jula 2001. i 15. jula 2004.).

FLEX šalje  učenike srednjih škola da žive u pažljivo odabranim američkim  porodicama domaćinima i pohađaju američke srednje škole tokom jedne školske godine. Učešće u ovom programu je besplatno.

Svi učenici i njihovi roditelji koji su zainteresovani za ovu stipendiju sa svim detaljima biće upoznati na prezentaciji na kojoj će govoriti Ivan Vuksanović, ispred Američkog savjeta za međunarodno obrazovanje i Klaudija Abat, koordinatorka alumnista.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply