U četvrtak predavanje dr Ranka Rajovića, prijavite se za besplatne ulaznice

Predavanje dr Ranka Rajovića pod nazivom Učenje je igra, namijenjeno roditeljima i onima koji će tek to postati, koje organizuju NTC centri Crne Gore i udruženje Roditelji biće održano u četvrtak, 11. oktobra, u Podgorici sa početkom u 19 sati.

Za predavanje, u Hotelu Ramada, sala Milenijum, Bulevar Save Kovačevića 74, ulaz je slobodan ali je potrebno rezervisati ulaznicu.

Zainteresovani za predavanje ulaznicu mogu rezervisati na dva načina – u udruženju Roditelji i to pozivom na broj 020 22 10 00 ili putem mail-a [email protected]. Ulaznice se mogu preuzeti u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici.

Ulaznice se mogu rezervisati i pozivom na broj 067 257 479 i preuzeti u NTC centru Podgorica (vrtić Pinokio kod Delte).

NTC sistem učenja je specijalizovani program namijenjen kako roditeljima, vaspitačima, nastavnicima, tako i djeci u vrtićima i školama. NTC program je nastao kao rezultat dugogodišnjih istraživanja u oblasti razvoja kreativnog učenja i razmišljanja. U kreiranju programa učestovali su stručnjaci iz različitih država. NTC sistem učenja se primjenjuje po gradovima u celoj Srbiji, ali takođe i po držvama u regionu (Makedonija, Crna Gora, BiH, Hrvatska i Slovenija).

Ranko Rajović je specijalista interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih nauka. Saradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i gostujući predavač na fakultetima u nekoliko država. Osnivač Mense Srbije, a inicijator je i jedan od osnivača Mense Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Predsjednik Mense Srbije u dva mandata, dugogodišnji član Borda direktora svetske Mense (2000 – 2010) i predsednik Komiteta za darovitu decu svetske Mense (2010 – 2012). Na kongresu Mense International, održanom na Novom Zelandu krajem oktobra 2010. imenovan je za predsednika Komiteta svjetske Mense za darovitu djecu. Ova počast je uslijedila poslije Rankovog višegodišnjeg bavljenja darovitom djecom i programima u vezi sa darovitošću najmlađih. U 2015. godini dobio je priznanje međunarodne Mense (MERF – Mensa education and research foundation) za intelektualni doprinos društvu. Radi na pedagoškom fakultetu u Kopru u Sloveniji.

Nekoliko ključnih savjeta Ranka Rajovića

Rajović: „Neka, ja ću to umjesto tebe.“ Zvuči poznato?

Prezaštićivanje smeta djetetovom razvoju

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply