Naredne sedmice nova radionica o gljivama

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice djeca osnovnoškolskog uzrasta imaće priliku da saznaju brojne zanimljivosti o gljivama i na svježoj gljivi uoče njihove bitne karakteristike. Osim toga, za njih smo pripremili i NTC radionicu, a zajedno sa mlađim drugarima moći će da usvajju nova znanja apstraktnog slikarstva.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 8. oktobra, sa početkom u 19 sati uslijediće nova edukativna radionica posvećena gljivama za djecu osnovnoškolskog uzrasta, a vodiće je biološkinja mr Ilinka Ćetković.

Na radionici će djeca saznati koje su to razlike između jestivih I otrovnih gljiva, a zašto se kaže da je muhara opasna ljepotica. “Neke se gljive “kreću”, kako? Koliko gljiva živi kod nas I zašto gljive zovemo šumsko meso?” – sve ove zanimljivosti mališani će otkriti u toku radionice, kao I mnogo toga što budu pitali I bude ih interesovalo. Osim toga, na svježoj gljivi uočiće sve karakteristike i osobine, ali I saznati na koji način se može odrediti vrsta gljive. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U utorak, 9.oktobra, od 19 sati biće održana NTC Radionica koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić  i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmjeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 8 godina, a vodi je vaspitačica Sanja Krgović.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 12. oktobra u 19 sati počinje kreativna radionica pod nazivom Apstraktno šarenilo, za djecu uzrasta od 4 do 10 godina.

Tema ove likovne radionice  jeste apstraktno slikarstvo sa ličnim “pečatom”, u okviru koje će mališani razvijati maštu, kreativnost I preciznosti. Na radionici će učiti da se izraze kroz slobodne pokrete, boje i oblike, i na taj način podstiču individualnost i različitost kod djece. Na kraju radionice će svako dijete imati maštovit I šaren rad, koji će biti unikatan ukras u njihovim sobama. Radionicu će voditi Milena Baćović, a broj mjesta je ograničen na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply