Učesnicima tuče u bjelopoljskoj školi prijeti isključenje

Foto: Facebook

Učenicima za koje se dokaže da su učestvovali u tuči u utorak u bjelopoljskoj Srednjoj elektro-ekonomskoj školi prijeti isključenje, saopštili su Vijestima iz ove ustanove.

Troje učenika i pomoćnik direktora zadobili su lakše tjelesne povrede u jednoj od najmasovnijih tuča, koja se desila nakon velikog odmora, oko 15 sati i 30 minuta, u toj školi. Povrijeđena su trojica sedamnaestogodišnjaka, kao i pomoćnik direktora Miladin Peković (53), koji je zadobio ogrebotine dok je pokušavao da razdvoji zavađene učenike.

Iz policije je saopšteno da su prikupljena obavještenja od ukupno 15 lica.

“Obavještenja su prikupljena od 12 maloljetnih lica u prisustvu zakonskih staratelja – roditelja, od jednog punoljetnog učenika i dva zaposlena u školi”, kazali su iz policije.

U srijedu su u školi, u prisustvu roditelja, pedagoga, sekretara škole i razrednih starješina saslušavani učenici koji su učestvovali ili bili prisutni kada se tuča dogodila.

Kako je kazao pomoćnik direktora Peković škola će se ozbiljno pozabaviti ovim problemom vršnjačkog nasilja i preduzeti sve zakonom propisane mjere.

„Tuča je započela iznenada nakon velikog odmora. Zasada se samo nagađa šta je uzrok. Učenici koji su prisustvovali tuči su ispričali da je sve krenulo bezazlenom prepirkom oko guranja na ulasku u školu“, kazao je Peković.

On je pojasnio da su u srijedu uzete izjave učenika i održane sjednice odjeljenskih vijeća sa predlozima za vaspitne mjere, koje usvaja nastavničko vijeće.

“Nadamo se da će kompletna procedura biti završena do kraja sedmice”, kazao je Peković.

Naveo je da je tuča najteži oblik prekršajne discipline u školi, i da će nakon zakonske procedure i predloga odjeljenskih vijeća, nastavničko vijeće odlučiti o kaznama, uključujući i isključenja iz škole.

“Cilj je da svu djecu zaštitimo od vršnjačkog nasilja kako bi škola, kao i do sada, bila sigurno mjesto za boravak učenika”, kazao je Peković.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply