Direktorica tvrdi da iza saopštenja grupe roditelja stoji nekoliko pojedinaca

Foto: Vijesti

Direktorica Osnovne škole “Vladimir Nazor” Ljiljana Krivokapić tvrdi da iza saopštenja grupe roditelja učenika odjeljenja II-3 stoji svega nekoliko pojedinaca, a ne cijelo odjeljenje.

„Na početku ističemo da je saopštenje roditelja potpisano kao Grupa roditelja učenika II3 odjeljenja, koja pak broji svega nekoliko roditelja. Ovo naglašavamo jer ne želimo stvoriti utisak da je problem na nivou čitavog jednog odjeljenja, jer to ne odgovara istini“, navela je Krivokapić u saopštenju za Portal Analitika.

Grupa roditelja saopštila je u srijedu da je Uprava za inspekcijske škole naznačila da su djeci prekršena prava premještajem učiteljice Desanke Rabrenović.

Kako je dodala, uprava škole ima ne samo mogućnost, već i obavezu, da školu vodi na način za koji smatra da je najbolji i u interesu djece, bez pritisaka.

„Ovdje posebno mislimo na našu mogućnost i obavezu da nastavnom kadru mi dajemo zaduženja, a ne roditelji. To ne znači da ne gajimo kvalitetan odnos sa roditeljima naših učenika. Naprotiv. Sjajna saradnja sa roditeljima godinama unazad svakako jeste jedna od važnih karakteristika ove škole“, kaže se u saopštenju.

Kako je navedela, inspekcijski izvještaj na ovu temu je dao preporuku da uprava škole preispita odluku, i nije utvrdio bilo kakve nezakonitosti u radu koje bi trebalo otkloniti.

„U skladu sa svime navedenim, vjerujem da će predstavnici medija izvijestiti javnost na ovu temu objektivno, tačno i u najboljem interesu prije svega đaka naše škole“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Portal Analitika

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply