U Podgorici se traže lokacije za nove vrtiće, ozelenjavaće se dvorišta škola

Ministarstvo prosvjete i Glavni grad radiće na identifikaciji novih lokacija koje bi Glavni grad eventualno mogao da ustupi za izgradnju vrtića, dogovoreno je danas na sastanku ministra prosvjete Damira Šehovića i gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića sa saradnicima.

Šehović je naveo da je nedavno, za oko 3,3 miliona eura, otkupljeno zemljište na kome su, između ostalog, planirani vrtić i škola u City kvartu, kao i da Ministarstvo prosvjete sada traži nove lokacije za izgradnju vrtića.

Vuković je rekao da je Glavni grad spreman da zajedno sa Ministarstvom prosvjete radi na iznalaženju lokacija koje bi bile ustupljene za izgradnju novih vrtića ili već postojećih objekata koji bi eventualno bili ustupljeni na adaptaciju i rekonstrukciju.

Primjer je vrtić Stara varoš, koji je otvoren prije nekoliko dana, a koji je na adaptaciju ustupio upravo Glavni grad.

Osim toga, dogovoreno je pokretanje zajedničkog projekta ozelenjavanja škola na teritoriji Podgorice.

Njime bi se, uz kampanju koja bi pratila taj projekat, radilo na tome da djeca i mladi više vode računa o izgledu svog najbližeg okruženja, kakva su školska dvorišta. Kako je naglašeno, cilj bi bio slanje poruke da svako, vodeći računa o ponašanju u školi i van nje, kao i učestvovanjem u akcijama zajednice, zapravo gradi bolje društvo.

Sagovornici su zaključili da između Ministarstva prosvjete i Glavnog grada postoji veliki prostor za saradnju i da će obje strane u narednom periodu to koristiti za iniciranje i sprovođenje zajedničkih projekata.

Izvor: Antena M

Comments

  1. A da pitate ministarstvo s obzirom da u Tivtu imaju lokaciju u svom vlasnistvu i ne moraju da otkupljuju zemlju jer su vlasnici 1/1, da krenu sa gradnjom jer to sto se tu trenutno nalazi je skola polumontazna, donacija 1979 od Svedjana poslije zemljotresa ….
    Na podrucju Tivta ima samo jedna skola izgradjena 1986g. i dvije podrucne .
    Na osnovu slika uostalom zakljucite sami🤔
    Gospodo iz Ministarstva ima jos gradova u CG kojima su skole i vrtici neophodni !

Leave a Reply