Postignut dogovor: Djeca ostaju u Igalu do izgradnje nove škole

Odbor direktora Instituta „Dr Simo Milošević“ danas je prihvatio inicijativu ministra prosvjete Damira Šehovića i dao odobrenje za privremeno korišćenje dijela prostorija Instituta za potrebe OŠ „Dašo Pavičić“, do izgradnje nove škole u Igalu, čime su stvoreni preduslovi da djeca koja su upisana u ovo područno odjeljenje nastave u tom objektu da pohađaju nastavu.

Nakon ovakve odluke Odbora, stvoreni su preduslovi da se investira u ovaj školski objekat od Ministarstva prosvjete i škole.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Vlada Crne Gore će, u cilju trajnog rješavanja ovog pitanja, u budžetu za narednu godinu opredijeliti potreban novac za izgradnju nove škole u Igalu.

“Cijeneći spremnost opštine Herceg Novi da pomogne u iznalaženju trajnog rješenja, vjerujemo da u će, duhu dobre saradnje, opredijeliti lokaciju za izgradnju nove škole u Igalu, kako bi opravdani zahtjevi mještana ovog kraja bili realizovani, a djeca koja žive na tom području dobila nov, moderan i bezbjedan objekat u kome će sticati znanje”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Izvor: Radio Herceg Novi

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply