Ne daju više saglasnosti za prodaju nezdrave hrane u školama

Ilustracija

Ministarstvo prosvjete, kao što je i najavilo u martu ove godine, više ne daje saglasnost za prodaju nezdrave hrane u školskim dvorištima osnovnih škola Glavnog grada.

“Ipak, značajan broj saglasnosti datira iz ranijeg perioda, pa čekamo da one isteknu da bi nam se škole opet obratile”,  kazala je PR Ministarstva prosvjete, Milica Lekić.

Ministarstvo prosvjete Crne Gore najavilo je početkom školske godine da će izbaci slatkiše, nezdravu hranu i piće iz škola na teritoriji Glavnog grada i neće davati saglasnosti privatnicima da u kioscima u školama i školskim dvorištima prodaju tu vrstu hrane.

Ministar prosvjete Damir Šehović je kazao da će to raditi gdje god nezdrava hrana može biti zamijenjena kvalitetnijom i zdravijom, kao što je proizvodnja škole „Sergije Stanić“ koja nudi đačku užinu, a koja može sličan ili prošireni asortiman nuditi i u školskim dvorištima.

Izbaciće nezdravu hranu i pića iz podgoričkih škola

Tada je najavljeno da će predstavnici Ministarstva prosvjete razgovarati i sa nadležnim institucijama, uključujući Ministarstvo održivog razvoja i turizma i drugim nadležnim organima i o tome da se više ne daju saglasnosti za otvaranje privremenih objekata u formi kioska sa nezdravom hranom tik uz ograde škola.

“Imali smo komunikaciju sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, ali obavijestićemo javnost čim bude postignut konkretan dogovor”, kazala je Lekić portalu Roditelji.me.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply