Peti razred prešao u matičnu školu, odobren atest za struju za područnu školu

Učenici petog razreda OŠ “Dašo Pavičić” koji su nastavu pohađali u područnom odjeljenju u Igalu, od danas školovanje nastavljaju u matičnoj školi na Toploj, a u ponedjeljak ujutro je, nakon sanacionih radova, odobren atest za struju za područno odjeljenje u Igalu.

Prema riječima direktora OŠ “Dašo Pavičić” Branislava Krečkovića, nakon novih mjerenja odobren je atest za struju u objektu gdje je područno odjeljenje u Igalu.

“Institut “Dr Simo Milošević“ je uložio ogroman napor i prethodnih pet, šest noći su radnici od osam uveče do ranih jutarnjih sati radili na izmjeni kompletne elektroinstalacije. Jutros smo obavili novo mjerenje i dobili smo pozitivan odgovor”, kazao je Krečković.

Od danas u matičnoj školi nastavu pohađaju učenici petog razreda područnog odjeljenja u Igalu, potvrdio je direktor Krečković.

“Adaptirali smo jednu učionicu, finansijska situacija ne ide na ruku, ali smo pokušali da nađemo način da pređu u matičnu školu. Razloga za prelazak je više, a jedan od glavnih je što imaju u programu informatiku i moraju redovno pohađati nastavu u kabinetu sa računarima”, pojasnio je Krečković.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply