Otvoren novi prostor za produženi boravak u OŠ “Dašo Pavičić”

Mališani koji pohađaju prvi razred OŠ “Dašo Pavičić” od ponedjeljka, nakon nastave, borave u novom prostoru operemljenom za produženi boravak. Za sada je prijavljeno 35 djece, čija su oba roditelja zaposlena, a o njima će brinuti dvije vaspitačice.

Projekat je pokrenut prošle godine, ali škola tada nije imala odgovarajuće prostorne uslove, objašnjava direktor Branislav Krečković.

“Prije tačno godinu naši prijatelji iz trgovačkog lanca Aroma – domaća trgovina predložili su nam ideju i kao jedna vrsta sponzora započeli taj projekat. Škola tada nije imala odgovarajuće prostorne uslove, uradili smo anex koji nije mogao zadovoljiti sve potrebe i zahtjeve roditelja prema školi, zato smo ove godine odlučili da projekat uradimo tako da prostor odgovara širem broju korisnika”, kazao je Krečković.

Prema njegovim riječima, dio sredstava tražili su od Ministarstva prosvjete i lokalne uprave i oni su im izašli u susret. Kazao je da posebnu zahvalnost duguju preduzeću Megatron i direktoru Draganu Šakotiću koji je radove izveo, a ujedno i bio sponzor određenog dijela radova.

On je naglasio da nije riječ o igraonici već o produženom boravku u kojem je kompletan sadržaj podređen djeci, sređeno je grijanje za naredni zimski period i imaju poseban izlaz.

Kako navodi Krečković, uslov za prijem djece je da roditelji donesu potvrdu da su zaposleni.

“Sa djecom, za sada 35, radiće dvije vaspitačice, imamo kompletan sadržaj i djeca će moći da rade domaće zadatke, igraju se i gledaju crtaće. Roditelji će imati pristup sa donje strane škole, prema vrtiću, gdje smo napravili novi prolaz. Njima je na raspolaganju interfon na ulaznim vratima, kada pozvone kazaće koje dijete da se spremi i vaspitačica ga izvodi na taj izlaz, što smatramo bezbjednijim za djecu”, pojasnio je Krečković.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply