Osnovna škola iz Konjuha dobila kombi za prevoz đaka

Foto: Montenegro Visit

Osnovna škola “Milić Keljanović” iz Konjuha dobila je kombi za prevoz učenika, od Ministarstava prosvjete i poljoprivrede i ruralnog razvoja i Opština Andrijevica.

Iz uprave škole su saopštili da se radi o značajnoj donaciji koja će omogućiti đacima iz potkomovskih sela da lakše dolaze do škole.

“Nabavka kombi vozila za prevoz učenika je značajna stvar za našu ustanovu. Na ovaj način je riješen problem đaka pješaka koji su morali pješice da prevaljuju i po nekoliko kilometara kako bi prisustvovali nastavi”, naglasili su iz uprave škole.

Nabavka vozila je uslijedila nakon što su prošle godine mještani potkomovskih sela tražili da se ponovo otvori četvororazredena škola u Jošanici.

Oni su tada predočili da na ovom području ima desetak školaraca i da postoje uslovi za ponovno aktiviranje škole. Naglasili su da su, ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima, prinuđeni da se sele u neke druge krajeve, jer bi njihova djeca morala da putuju za Konjuhe, ili Andrijevicu, što je, zbog velike udaljenosti nemoguće.

Iz uprave škole su kazali da je umjesto otvaranja škole na Jošanici pronađeno kompromisno rješenje na način što je obezbijeđen prevoz za sve đake iz pomenutih sela.

Izvor: Dan

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply