Škola ne može da obezbijedi prevoz učenika za izlet koji je obavezan

Roditelji učenika četvrtog razreda, podgoričke Osnovne škole “Milorad Musa Burzan” , bili su neprijatno zatečeni kada su obaviješteni da njihova djeca, u petak, 21. septembra, imaju organizovanu, obaveznu posjetu Meteorološkoj stanici, ali da škola nije u mogućnosti da obezbijedi prevoz, već da to moraju da učine roditelji.

“U sklopu jesenjeg izleta djeca će posjetiti Meteorološku stanicu Podgorica, Bulevar Mihaila Lalića bb (kod zgrade Univerziteta CG, iza restorana Garden). Škola nije u mogućnosti da obezbijedi prevoz pa Vas molimo da svoje dijete dovedete na dogovoreno mjesto u osam sati i preuzmete u 10 sati. Posjeta je sastavni dio Godišnjeg rasporeda rada te će se izostanci evidentirati”, piše u obavještenju aktiva učiteljica IV razeda OŠ “Milorad Musa Burzan”.

Roditelji su revoltirani ovim gestom jer je petak radni dan, te je mnogima neizvodljivo da izađu sa posla.

Ovo obavještenje neki od roditelja su objavili na Facebook-u pa su ubrzo uslijedili i komentari:

-“Ko ne može sa posla da izađe, neopravdani!”

-“A timing savršen od 8.00/10.00 da je makar van radnog vremena pa da se ljudi organizuju, ovako riječi nemam!”

-“Čovječe pa u vrtiću smo se bolje organizovali. A odlični su im tajminzi. Izleti djece od dva sata. Nastupi djece u školi su preko dana, pa svoje dete ne možeš da vidiš jer radiš a i roditeljima nije dozvoljeno prisustvo. Dok se svuda u svijetu trude da roditelj vidi svoje dijete dok glumi/pjeva naši se trude da to zabrane… Alo zato dobiješ neopravdani jer škola nije u mogućnosti da se organizuje…na bilo kakvom nivou.”

-“Koliko ćete časova morati da pravdate 2 ili 4?”

-“Mi ovo nijesmo dobili, bar ne naše odjeljenje. A što se tiče ovog “bezumnog” da će izostanak biti evidentiran, pa neka upišu moje dijete koje neće ići. Škola “je dužna” da obezbijedi prevoz, dok se bahato ponaša i bukvalno tjera roditelje na trošak…”

-“Ovo je sramotno!”

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Mora da je fora u tome sto su djeca trebala ici u skolu u 13.30 a sad promjena da su u 8h kod Vektre, inace neko ce ih tamo docekati od zaposlenih,ne moze se ici van radnog vremena zavoda. Prosle god.moj prvak je cesto isao u Kic i Deltu isto neorganizovano,tako da zaista nista novo.

  2. Što ako roditelji ne mogu da izađu sa posla u 8 i u 10? I pisaće neopravdane u slučaju nedolaska?? E pa iz principa ne bih doveo dijete, a objasnio bih se malo sa učiteljicom i upravom škole oko pravdanja časova!!!

Leave a Reply