Rekonstruisana fiskulturna sala u OŠ “Luka Simonović” u Nikšiću

Foto: Vijesti/Svetlana Mandić

U adaptaciju i sanaciju fiskulturne sale Osnovne škole “Luka Simonović“ u Nikšiću, koja broji oko 720 učenika, uloženo je 40.000 eura, od čega je Ministarstvo sporta izdvojilo 10,5 hiljada. Ministarstvo prosvjete je za rekonstrukciju krova opredijelilo 5.000, a lokalna uprava 2,5 hiljade za rasvjetu.

Radove na rekonstrukciji sale izvela je firma LD Gradnja iz Nikšića.

Ministar sporta, Nikola Janović, je kazao da je Ministarstvo sporta u sportsku infrastrukturu uložilo blizu milion eura.

Foto: Vijesti/Svetlana Mandić

“Na taj način Vlada pokazuje jasno opredjeljenje da kroz rekonstrukciju već postojećih sportskih objekata želi da unaprijedi vrhunski, rekreativni i školski sport. Škola “Luka Simonović” je prepoznata kao rasadnik sportskih talenata i sportista i volio bih da ovo novo ruho rekonstruisane sale motiviše đake i usmjeri ih na putu sporta, da uz sport postanu još bolji đaci, i ono što je najvažnije, dobri ljudi“, poručio je Janović.

Kazao je da treba što više da se radi kako bi se djeca sklonila sa ulice, usmjerila na prave vrijednosti i prave uzore.

Veselin Grbović, predsjednik Opštine, je kazao da je bavljenje sportom i pravilan razvoj djece jedan od prioritetnih zadataka svakog društva

“Mi danas pokazujemo da se zajedničkim djelovanjem škole, Ministarstva i lokalne zajednice može mnogo pomoći. Lokalna uprava itekako vodi računa o ulaganju u sportsku infrastrukturu pa smo u proteklih par godina u ovoj oblasti realizovali značajne projekte, poput olimpijskog bazena, ulaganja u gradski stadion, urađeni su brojni tereni u mjesnim zajednicama i školskim dvorištima“, kazao je Grbović.

Foto: Vijesti/Svetlana Mandić

Direktor škole, Spasoje Gardašević, kazao je da ih posebno raduje to što ministar Janović poseban akcenat stavlja na školski sport i školsku infrastrukturu.

“Ulaganje u djecu je ulaganje u našu budućnost. To je uloganje za koje nepogriješivo znamo da je u potpunosti opravdano. Ulaganje u školsku sportsku infrastrukturu i stvaranje optimalnih uslova za bavljenje sportom i svih vidova fizičke aktivnosti je najplemenitija moguća misija. Primarni cilj je animirati što više djece da se bave sportom i vode zdrav način života, jer je bavljenje sportom i upražnjavanjem fizičkih aktivnosti vrlo važan faktor psiho-fizičkog odrastanja i razvoja djece“, kazao je Gardašević.

Foto: Vijesti/Svetlana Mandić

Podsjetio je da su u toj školi prve sportske korake napravili Miodrag Skale Gvozdenović, Mirko Vučinić, Jelena Dubljević, Alen Muratović, uz nadu da novi šampioni tek stasavaju u pomenutoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi.

U ime Fudbalskog saveza Crne Gore Milovan Đukanović je školi uručio deset fudbalskih lopti, dok su od Ministarstva sporta dobili po pet fudbalskih i košarkaških lopti. Učenici i nastavnici škole su pripremili lijep kulturno-umjetnički program, a druženje je završeno košarkaškom utakmicom učenika pomenute škole.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply