Opština Budva traži hitnu smjenu direktora OŠ “Mirko Srzentić”

Opština Budva pozvala je ministra prosvjete Damira Šehovića da hitno smjeni direktora OŠ “Mirko Srzentić” u Petrovcu Slavka Dašića, jer je namjerno trebovao manje udžbenika za đake te škole, kako bi “dodatno podgrijao neutemeljeno nezadovoljstvo prema Opštini Budva zbog kašnjenja ubžbenika”.

Iz Opštine Budva navode da su u 2017. godini, prvi put obezbijedili udžbenike učenicima svih osnovnih škola na teritoriji ove opštine tako što su budžetom planirali i obezbijedili 200.000,00 eura za nabavku udžbenika, dok je za ovu godinu izdvojeno 140.00,00 eura.

Kako piše u saopštenju Opštine Budva, udžbenici za tekuću školsku godinu su dostavljeni i raspodijeljeni učenicima 20. septembra. Navodi se i da za kašnjenje u isporuci udžbenika za osnovne škole u Budvi, Opština kao naručilac ne snosi krivicu.

“Ono što je vrhunac opstrukcija i bezobrazluka prije svega političkih ličnosti u školama, poput gospodina Slavka Dašića, je odnos prema đacima iz Budve, u konkretnom slučaju prema đacima OŠ“Mirko Srzentić“ u Petrovcu. Naime, pomenuti gospodin Dašić, inače poznat široj javnosti po tome što je krivično prijavljen od  Opštine Budva za aferu “Liga humanista“ je namjerno trebovao manje udžbenika za OŠ Mirko Srzentić u Petrovcu, kako bi dodatno podgrijao neutemeljeno nezadovoljstvo prema Opštini Budva zbog kašnjenja udžbenika”, navodi se u saopštenju.

Ovu tvrdnju iz opštine potkrepljuju trebovanjem gospodina Dašića od dana 5. jula ove godine koja je dostavljena Sekretarijatu za društvene djelatnosti, a koju su objavili uz saopštenje.

“Dovoljno o neodgovornosti uprave pomenute škole govori i podatak da su udžbenici dostavljeni 19.9.2018. godine i to prvo u OŠ“Mirko Srzentić“ u Petrovcu , oko 14 časova i javnost treba da zna da je škola u to vrijeme bila zaključana, pa je nakon intervencija, domar škole preuzeo udžbenike na ulici, u blizini benzinske pumpe”, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTV Budva

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply