Naredne sedmice nova radionica oslikavanja kamenčića

Razvojni centar udruženja Roditelji pripremio je za narednu sedmicu radionica za predškolce, čiji je cilj uspješnije prilagođavanje onome što ih čeka u školi. Malo stariji drugari će dekorisati i praviti ukrasne kamečiće, razvijajući na taj način preciznost i maštu, ali i učiti o važnosti reciklaže i načinima ponovne upotrebe korišćenih materijala.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 24. septembra od 19 sati pripremili smo kreativno- edukativnu radionicu pod nazivom Staro u novom ruhu, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 12 godina.

Reciklaža papira, plastike i ostalih otpadnih materijala od izuzetne je važnosti za očuvanje životne sredine. Proces reciklaže podrazumijeva izdvajanje korišćenih materijala i proizvoda, njihovu preradu i ponovnu upotrebu. Vjerujemo da je veoma važno djecu učiti koliko je bitno reciklirati otpad i brinuti o životnoj sredini. Kako od iskorišćenog materijala mogu napraviti korisne predmete, mališani će na ovoj radionici imati priliku da nauče od baka Vasiljke Lozić i Dragice Đurović i deke Svetozara Đurovića. Na taj način razvijamo kreativnost, motoriku a i povećamo stepen informisanosti i svijesti kod djece o načinu i značaju očuvanja životne sredine.

Radionica je dio projekta Bake i deke, za aktivan razvoj, koji realizujemo u saradnji sa Crvenim krstom, a uz finansijsku podršku EU, Austrijske agencije za razvoj i austrijskog Crvenog krsta. Broj mjesta ograničen je na 15.

U srijedu, 26. septembra od 19 sati biće održana nova radionica Četkica i boja, umjetnost je moja, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 10 godina.

Kamenčići su nepresušan izvor materijala, mogu da budu raznih oblika, boja i tekstura. U prirodi često imamo priliku ugledati kamenčiće koji svojim oblikom podsjećaju na sasvim različite predmete. Uz pomoć četkice i aktilnih boja, od ovog materijala ćemo praviti prava mala umjetnička djela, te osmišljavati različite dekorativne ukrase.

Cilj radionice je razvoj kreativnosti, preciznosti i strpljenja kod djece, ali i vježbanje motorike prstiju i koordinacije pokreta.

Radionicu će voditi Katarina Čarapić i Tanja Ćirović, a broj mjesta je ograničen na 10.

U četvrtak, 27. septembra u 19 sati počinje radionica Da nam škola bude laka, koju realizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa.

Obrazovno-razvojni program namijenjen je djeci uzrasta od 4 do 6 godina i ima za cilj da kroz razvoj fine motorike, socijalne i emocionalne zrelosti, opažanja, pamćenja i pažnje omogući djeci lakši i uspješniji prelazak iz vrtića u školu. Program se izvodi kroz interaktivne aktivnosti koje uključuju timski rad, saradnju i individualno osamostaljivanje i prilagođen je uzrastu djeteta. Na taj način podstiče se razvoj intelektualne, socijalne i emocionalne spremnosti djeteta. Neke od aktivnosti kojima se stimuliše rani razvoj su grafo-motoričke vježbe, vježbe opažanja percepcije, vježbe slušanja i pričanja, matematičko-logičke vježbe, poligon spremnosti. Radionicu vodi Ivana Leovac Radulović, a broj mjesta je ograničen na 10.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply