Vlahović nova direktorica OŠ “Štampar Makarije”

Ministar prosvjete Damir Šehović imenovao je Natašu Vlahović za novu direktoricu podgoričke OŠ “Štampar Makarije”.

Vlahović je bila i osnivač i prva direktorica nekadašnje privatne Gimnazije Luča u Podgorici. Pored nje, osnivači ove ustanove bile su i sestra predsjednika Mila Đukanovića, Ana Đukanović, te Aleksandra Popovići Jelica Petričević.

Imenovanjem Vlahović, tvrde izvori Vijesti, okončana je kriza u funkcionisanju jedne od najvećih crnogorskih osnovnih škola.

Na čelu ove škole do sada je bila Milica Stanković.

“Za vrijeme čijeg mandata je pokrenuto nekoliko disciplinskih postupaka protiv zaposlenih, a jedan slučaj završio je i na sudu. Ministar Šehovic je već neko vrijeme razmišljao o najboljem rješenju za ovu poziciju”, tvrde izvori Vijesti.

Na konkurs za direktoricu javila se i Stanković.

Iz Ministarstva prosvjete kratko je potvrđeno da je OŠ “Štampar Makarije” dobila novu upravu.

“Ministarstvo je formiralo tročlanu komisiju, koja je sa kandidatkinjama obavila intervju i razmotrila priloženi program razvoja ustanove. Procijenjeno je da je gospođa Vlahović pokazala da ulogu direktora vidi kvalitetno i kreativno, da je pripremila koncizan i sveobuhvatan program razvoja ustanove, te da je akcenat, između ostalog, stavila na prevenciju vršnjačkog nasilja i podršku nadarenim učenicima, ali i prostorno-tehničke uslove i saradnju sa roditeljima”, saopštili su iz Ministarstva.

Protiv bivše direktorice vodi se spor pred podgoričkim Osnovnim sudom. Nastavnica Mirjana Vidaković tvrdi da joj je Stanković nezakonito uručila otkaz.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Jedna od omiljenih profesora iz gimnazije, prije svega vrstan pedagog, pun razumijevanja i toplih rijeci… Ne sumnjam da ce obavljati funkciju na najbolji moguci nacin, i dati sve od sebe…

Leave a Reply