U OŠ “Ilija Kišić postižu planirane ciljeve uprkos manjem broju asistenata

Osnovna škola “Ilija Kišić” u Herceg Novom, koja ima četiri odjeljenja djece sa smetnjama u razvoju, i ove godine dobila je mogućnost da primi šest asistenata u nastavi, iako su tražili devet.

Ovu školu pohađa 390 učenika koji su raspoređeni u 19 odjeljenja redovne nastave i četiri integrisana odjeljenja odnosno odjeljenja djece sa smetnjama u razvoju.

Prema riječima direktora škole Đorđija Radovića, nastavnu godinu počeli su na vrijeme, kolektiv je kompletno popunjen i sva radna mjesta su stručno zastupljena, ali da nijesu zadovoljni brojem asistenata u nastavi.

Kako je kazao, stalno je tražio devet asistenata, ali je i ove kao i prošle godine dobio mogućnost da u školi primi šest asistenata.

“Na ovim pozicijama rade profesorice koje su bile na tom radnom mjestu i prošle godine, sve imaju sertifikate da mogu da rade kao tehnički asistenti posebno sa djecom sa smetnjama u razvoju. Napor je tako raditi i za njih i za nas kada je riječ o organizaciji, nego recimo da smo dobili traženih devet asistenata, ali uspijevamo. Prema informacijama koje dobijam zadovoljni smo, a što je jako bitno i roditelji su zadovoljni jer sa njima sam u svakodnevnoj komunikaciji”, kazao je Radović.

Danas, nakon 15 dana od početka škole, održaće sastanak na kojem će defektolozi iznijeti mišljenja o dosadašnjem radu, a nakon toga će usaglasiti da li šta treba korigovati u organizaciji.

Izvor: Radio Herceg Novi

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply