Većina škola ima pravilnike kojima nije dozvoljeno korišćenje telefona na času

U Crnoj Gori ne postoji zabrana korišćenja mobilnih telefona u školama, poput one u Francuskoj, ali većina škola ima Pravilnike kojima se ne dozvoljava njihovu upotrebu ovih uređaja tokom časova.

Profesor sociologije Krsto Vuković, koji radi u Srednjoj mješovitoj školi ”Danilo Kiš” u Budvi, priznaje međutim se ovaj pravilnik krši i da mobilni telefoni profesorima često otežavaju posao. Zato će, kaže, pokušati da pomogne i sebi i učenicima.

“Kod nas je kabinetska nastava – ja sam pripremio jednu kutiju finu gdje će odlagati svoje mobilne, a na kraju će svako uzimati svoj aparat i to će biti sigurno jedan od doprinosa”, kazao je Vuković

Sa druge strane u osnovnoj školi Oktoih vjeruju da zabrana nije najsrećnije rješenje.

“Ne možemo potpuno zabraniti upotrebu mobilnih telefona tokom trajanja cijelog školskog dana jer sa jedne strane roditelji žele da se čuju sa svojom djecom, a i negdje su telefoni dio svakodnevnog funkcionisanja svakog od nas”, kazala je psihološkinja u OŠ Oktoih, Milica Pušonjić. “Svakako da je neprihvatljivo da u toku trajanja nastave treba koristiti telefone.”

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply