Prikupljen dovoljan broj potpisa, peticiju predaju u četvrtak

Peticiju Besplatni udžbenici za sve učenike osnovnih i srednjih škola grada Tivta, koju je pokrenula grupa građana, podržalo je potpisima najmanje 1.400 Tivćana, što je dovoljan broj za predaju nadležnim opštinskim organima kojima će biti dostavljena u četvrtak, 20. septembra.

Kako su saopštili organizatori, peticija je sprovedena sa ciljem da se pomogne roditeljima osnovnih i srednjih škola, jer je za udžbenike većina morala da odvoji cjelokupni mjesečni dohodak. Drugi cilj peticije je da se izjednače uslovi školovanja za sve učenike i da se pruži ista šansa svima.

“Moramo naglasiti da je podrška građana peticiji bila izuzetna, pa sa ovom zahvaljujemo svima koji su stavili svoj potpis. Ako oni koji ih zastupaju u poslaničkim klupama grada Tivta, budu razmišljali kao većina građana, ne sumnjamo da će se usvojiti zahtjevi iz peticije. Na njima je da odluče”, navodi se u saopštenju organizatora.

Prikupljanje potpisa počelo je 9. septembra na šetalištu Pine, a na osnovu saglasnosti JP za upravljanje morskim dobrom. Peticiju je bilo moguće potpisati i preko volontera na terenu. Peticija je završena u petak jer je prikupljen dovoljan broj potpisa.

“Možda ovoliki odziv građana proizlazi i iz razloga što peticiju nije pokrenula ni jedna politička stranka ili grupacija. Pokretač peticije je grupa građana koji nisu aktivisti ni  jedne političke stranke. Drugi razlog ovolikog odziva su stvarni uslovi života većine građana, koji jedva sastavljaju kraj s krajem”, navodi se u saopštenju organizatora.

Prema njihovim navodima, skoro ni jedan zaposlen u opštinskim organima nije potpisao peticiju.

“Čuvaju svoje fotelje. Toliko o njihovoj brizi za potomstvo”, dodaju oni.

Peticiju su pokrenuli Bakir Džonlić, Dubravka Stanišić, Nataša Bulatović, Sandra Sindik i Željko Crnogorac. Pravni zastupnik pokretača peticije je Bakir Džonlić.

Navode da su doprinos u organizaciji peticije od institucija dali Radio Tivat, Komunalno Tivat i JP za upravljanje morskim dobrom, a da od pojedinaca: Anton Pasković, Nenad Samardžić, Roko Perušina, Mlađo Božinović i Matija Lučić.

“Poseban doprinos u ulozi volontera, angažovanjem na potpisivanju peticije dali su: Ivo Tripović, Maja Matković, Hari Mulić, Dragan Ćirović, Sandra Sindik, Sosa Baljaj”, piše u saopštenju organizatora peticije.

Izvor: Radio Tivat

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Odlicna akcija, podrska, ali zasto diskriminacija.
    Podrzavam ideju besplatnih udzbenika, ali jedno veliko ali 😊.Prvaci svuda, a u nekim opstinama svi osnovci, u startu diskriminisemo djecu, da ne govorimo o tom da su opstine na sjeveru ugrozenije od opstine Tivat.Tako da smatram da se trebala potpisivati peticija na nivou cjele CG.

  2. Udzbenici bi trebali biti besplatni da je sreće.Na početku godine im ih škola podijeli,potpišeš da si ih preuzeo i na kraju školske godine vratiš nepoškodovane za sledećeg učenika 🙂

Leave a Reply