Novi ciklus besplatnog programa roditeljstva. Prijavite se!

Udruženje Roditelji nastavlja u Podgorici sa organizacijom besplatnog dvanaestonedjeljnog programa roditeljstva, za roditelje djece uzrasta od 2 do 9 godina, čji novi ciklu počinje u oktobru.

Program Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje koji je udruženje Roditelji počelo da realizuje početkom godine, namijenjen je roditeljima koji žele da unaprijede komunikaciju i kvalitet odnosa sa djetetom, ali i riješe konkretan izazov/problem kada je roditeljstvo u pitanju. Program vode psihoterapeutkinja, Darija Petović Bambur i psihološkinja Marija Boljević.

Tri mjeseca radili na konkretnom problemu u odnosu sa djetetom, zadovoljni rezultatima

Program se realizuje u maloj grupi, a svaki od roditelja na početku odabira jedan konkretan cilj u odnosu sa djetetom na kojem želi da radi u toku trajanja programa. Na takav način roditelj na konkretnom primjeru vježba nove vještine, koje kasnije može primijeniti na sve ostale poteškoće u vaspitanju. Osim toga, rješavajući jedan konkretan problem, roditelj mijenja cjelokupan odnos sa djetetom.

Prijave sa kontakt podacima, imenom, prezimenom i uzrastom djeteta se šalju na email adresu [email protected] ili broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice portala Roditelji.

Program je koncipiran tako da iz sedmice u sedmicu roditelji usvajaju po jedan princip u vaspitanju, počevši od izgradnje odnosa sa djetetom, pa sve do postavljanja granica.

Na radionicama će roditelji u grupi raditi na konkretnim situacijama, koje im je onda samim tim lakše da izvedu kasnije kod kuće, sa djecom.

„Dobijaće konkretne zadatke koje treba da vježbaju sa djetetom kod kuće, ali to nisu aktivnosti koje iziskuju izdvajanje dodatnog vremena, već se odnose na situacije koje se već događaju i sastavni su dio svakodnevice“, pojašnjava Petović Bambur.

Da bi program imao efekta, od velikog je značaja redovno prisustvo tokom 12 sedmica, međutim, ukoliko se desi da polaznik preskoči neki susret, voditelji programa se potrude da to sa polaznikom nadoknade individualno.

Susreti će biti organizovani jednom sedmično u trajanju od 2 sata, od 2 oktobra 2018. godine. Osim toga, povremeno će se praktikovati i telefonsko savjetovanje, naročito ukoliko se roditelj suočava sa dodatnim poteškoćama ili ima nedoumica u vezi sa načinom na koji izvodi zadatke.

Program Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje nastao je kao plod partnerstva univerziteta Oksford, Kejptaun i Bangor kao i Klovnova bez granica iz Južne Afrike. Program je do sada realizovan u više zemalja širom svijeta, od Južne Afrike, preko Tajlanda, Filipina, Sudana i mnogih drugih, a u Crnoj Gori se sprovodi uz podršku UNICEF-a.

Comments

Leave a Reply