Žalbe zbog lošeg stanja sale i toaleta u Osnovnoj školi Maksim Gorki

Toaleti u fiskulturnoj sali OŠ “Maksim Gorki” u Podgorici, kao i u velikom broju škola u Crnoj Gori, u lošem su stanju zbog čega roditelji kažu da su nezadovoljni ali i zabrinuti za učenike i njihovo zdravlje.

“Svi mi najviše brinemo za zdravlje naše djece, imajući u vidu stanje u kakvom je toalet u toj školi”, objavila je na Facebooku, majka Zoja Spahić Kustudić.

Ona podsjeća da se fiskulturna sala izdaje sportskim klubovima, koji od djece naplaćuju članarinu, pa i pored toga su u lošem stanju.

“Tim povodom obratili smo se upravi škole s namjerom da saznamo gdje se troši taj novac”, navela je ona.

Iz OŠ “Maksim Gorki je saopšteno da je direktorica na službenom putu i da će na pitanja roditelja odgovoriti kada se vrati.

Portparolka Ministarstva prosvjete Milica Lekić kazala je za Dan da je škola u narednom periodu planirala radove na pomenutoj sali, koja je kako tvrdi, bezbjedna, kao i u toaletima.

“Ministarstvo je ove godine uložilo oko 15.000 eura u radove na bravariji škole. Ipak, zaista molimo za malo strpljenja, jer se radi po prioritetima”, poručuju iz Ministarstva.

Ministarstvo prosvjete formiralo je početkom godine radnu grupu za kontrolu rada škola, sa akcentom na finansijsko poslovanje i izdavanje školskih sala i objekata, ali do danas nijesu poznati rezultati tih provjera.

Roditelji su se i tokom prošle školske godine žalili zbog izdavanja fiskulturnih sala i holova, nakon čega su počela da stižu obavještenja da će te ustanove biti predmet kontrole.

Šehović je ranije, na osnovu žalbi roditelja, zatražio i kontrolu u vezi sa izdavanjem sala jer je ministarstvo često predmet kritika i šalju im se dopisi i vezi izdavanja sala, ali i zapošljavanjima, iako te postupke sprovode škole.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply