Saslušani roditelji zamijenjene bebe: Vraćena u bolnicu nakon 45 minuta

Zamijenjena beba u Kliničkom centru u maju ove godine, vraćena je u bolnicu tek nakon 45 minuta, a ne poslije pet, tj. drugi roditelji su otišli kući gdje su ustanovili da nije njihova i nakon toga su se vratili u porodilište i uzeli svoje dijete, utvrđeno je u toku jučerašnjeg saslušanja u podgoričkom Tužilaštvu, a saopštio je jedan od advokat jedne od porodica.

Prema informacijama Dana iz tužilaštva, bračni par čija je beba zamijenjena i čiji je slučaj danima bio u žiži javnosti dobio je dječaka, ali su prilikom dolaska kući utvrdili da su iz porodilišta iznijeli djevojčicu. Iz KCCG su se pravdali da su roditelji već na parkingu bolnice utvrdili da je beba zamijenjena.

Roditelji druge bebe saslušani su u srijedu u podgoričkom Tužilaštvu, gdje su ispričali da su prilikom otpusta bebe čekali sat i 45 minuta, jer je njihovu bebu kući odnijela druga porodica.

Advokat Ranko Radonjić, zastupnik bračnog para iz Podgorice čija je beba prilikom otpuštanja predata drugim roditeljima, kazao je za Dan da su oni juče tužiocu predočili čitav slučaj i da će nakon što se odradi uvid u spise predmeta pokrenuti parnični postupak protiv Kliničkog centra zbog velikog propusta.

U posebnom postupku će tražiti naknadu za štetu nanesenu roditeljima.

Oni tvrde da dok su čekali otpust, ni medicinska sestra, protiv koje je pokrenut postupak, ni iz same ustanove, nijesu obavijestili da je došlo do zamjene beba i da je njihovo dijete dato drugome, već su im govorili da moraju da sačekaju dok ne završe otpusnu listu.

“Vjerovatno su tada vidjeli da su napravili propust i bebu dali drugoj porodici. Namjerno su sakrili propust i to pravdali nekakvim ispisivanjem otpusne liste, dok su moji klijenti čekali. Juče smo saznali da su se roditelji drugog novorđenčeta tek nakon 45 minuta vratili sa tuđom bebom, a ne poslije pet minuta, kako su iz KCCG saopštili za medije. Znači, oni su otišli kući gdje su utvrdili da beba nije njihova i nakon toga su se vratili u porodilište i uzeli svoje dijete. Iako su htjeli da predstave da je u pitanju bio beznačajan i miniran propust, ispostavilo se da se desilo znatno više od toga”, ističe Radonjić.

On naglašava da im nije cilj da se naplati velika odšteta, već da se utvrdi odgovornost bolnice i ne zataškava ovakav slučaj. Kazao je da drugom bračnom paru, kojem je dato dijete njegovih klijenata nije uručen poziv iz tužilaštva i oni će naknadno biti saslušani.

“Tražićemo određenu nadoknadu, ali još nijesmo utvrdili o kojem iznosu se radi”, rekao je Radonjić.

On je ranije kazao da sa roditeljima čija je beba zbog propusta bila van bolnice ni nakon tri mjeseca niko od nadležnih nije stupio u kontakt, zbog čega su rezignirani ovakvim odnosom.

Comments

  1. E ovo je za “vjerovali ili ne”. Jos neka unovce tu “dusevnu bol” i ovi cija je “majka” “blejala” po zidovima, dok je babica dijete presvlacila i spremala za izlazak iz bolnice

  2. Sta je radila majka kad je babica prozivala i pokazala pol djeteta i broj djeteta uporedjivala sa njenim brojem,ovo je za nepovjerovat. Pa znamo koja je procedura kad se dijete majci predaje iz porodilista…

  3. Majka je ,dakle , kriva… iako ne znamo ni kako je zena prosla na porodjaju, kako se osjecala na izlasku, da li mozda ne vidi, ili ne cuje , ili prosto ne sanja da se to moze dogoditi pa se raduje polasku kuci sa svojim a ne tudjim djetetom. Znaju se procedure i ne smije se dijete zamijeniti , bez obzira da li majka prepoznaje svoju bebu ili ne!

  4. Hahahahaha bitno je da sve ove ‘majke nad majkama’ mogu komentarisati nešto kao da su bile tamo. Lijepo li je ne osudjivati ali mi izgleda to ne znamo. 😓😅😅

Leave a Reply