Poziv mladima da se uključe u Omladinski volonterski klub

Udruženje Roditelji poziva mlade osobe od 15 do 30 godina da se pridruže Omladinskom volonterskom klubu u Podgorici u okviru kojeg će imati priliku da osmisle i realizuju aktivnosti za promjene koje priželjkuju, druže se, edukuju i steknu znanja i vještine koje će zatim prenositi među svojom generacijom.

Klub će biti dio Razvojnog centra u Podgorici, a prva tema kojom će se mladi baviti je Seksualno i reproduktivno zdravlje.

Kroz prvi set radionica mladi će razvijati vjestine za vođenje radionica sa grupom vršnjaka polazeći od planiranja, programiranja do realizacije radionice, ali i usvajati osnovna znanja o seksualnom i reproduktivnom zdravlju (kroz pubertet, problem rane trudnoće, zaštitu od polno prenosivih bolesti, infekcija, seksualno nasilja, rodnih pitanja, reproduktivnih prava).

Drugi dio edukacije biće usmjeren na savladavanje osnovnih tehnika snimanja video zapisa ali i pravila promocije na društvenim mrežama. Cilj ove obuke je da se iskoristi velika popularnost i uticaj koji imaju YouTube video klipovi među mladima, i da se uz pomoć ovog modela komunikacije pošalju jasne poruke i promoviše važnost seksualnog i reproduktivnog zdravlja među mladima.

Pozivamo sve zainteresovane mlade koji žele da budu dio Omladinskog volonterkog kluba da se prijave i aktivno učestvuju u kreiranju programa za svoje vršnjake. Broj telefona za prijave je 22 10 00, a email adresa [email protected].

Ova inicijativa je dio projekta Buddy program koji je podržalo Ministarstvo sporta.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply