Naredne sedmice nova radionica tenisa

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice okupićemo klub čitalaca, tako da će školarci bogatiti vokabular i razvijati maštu. Pripremili smo i novu radionicu u toku koje će djeca savladati osnovne udarce i tehnike tenisa. Osim toga, najavljujemo i radionicu sa logopedom, namijenjenu djeci predškolskog uzrasta.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

 

U ponedeljak, 17. septembra od 19 sati pripremili smo edukativnu radionicu pod nazivom Dječji klub čitalaca, za djecu osnovnoškolskog uzrasta.

Cilj radionice je da se kod djece probudi ljubav prema čitanju i knjizi, i navede ih da razvijaju maštu. Prvi dio radionice biće usredsređen na čitanje knjige, a drugi na konstruktivni  razgovor o glavnim junacima, njihovim nedaćama i uspjesima. Na ovaj način ćemo pospješiti dijalog među mališanima, razvijati njihovu kreativnost i bogatiti vokabular. Istraživanja su pokazala da ukoliko su djeca izložena čitanju od ranog djetinjstva, aktiviraju se određeni centri u mozgu, što posebno utiče na djetetov razvoj jezika, način razmišljanja, poboljšava njihovu koncentraciju i doprinosi ‘žeđi za znanjem’. Radionicu će voditi pisac i magistar prava Tijana Ostojić, a namijenjena je djeci uzrasta od 7 do 10 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 19. septembra od 19 sati biće održana nova radionica Budimo zdravi, igrajmo tenis koju realizujemo u saradnji sa Teniskim klubom Dadex.

Cilj radionice je da se djeca kroz igru upoznaju sa osnovama sportskog treninga i tenisa kao sporta, kroz niz zanimljivih vježbi i aktivnosti u okviru kojih će vježbati refleks, koordinaciju ruku i nogu kao i takmičarski duh. Osim toga, imaće priliku da se upoznaju sa teniskom tehnikom, uče osnovne udarce i koriste reket, uz prethodno realizovane vježbe zagrijavanja. Trening se radi po najmodernijim metodama Svjetske teniske federacije i prilagođen je mlađim uzrastima i početnicima kako načinom rada tako i opremom koja se koristi. Radionicu će voditi trener Mladen Milanović, a namijenjena je djeci  uzrasta od 7 do 9 godina. Broj mjesta je ograničen na 10.

četvrtak, 20. septembra u 19 sati počinje radionica Pripremimo se za čitanje i pisanje, koju organizujemo  u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije, koji su neophodni prediktori za uspješno učenje. Time se preveniraju specifične smetnje u učenju. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole. Radionicu vodi logoped Vlado Medojević, a namijenjena je uzrastu od 3 do 5 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply