Ministarstvo tražilo Institutu privremeno ustupanje Dječijeg odjeljenja

Odbor direktora Instituta Simo Milošević u Igalu dobio je zahtjev Ministarstva prosvjete za privremeno ustupanje Dječijeg odjeljenja Osnovnoj školi “Dašo Pavičić” u Herceg Novom.

Kako je za Radio Jadran kazao predsjednik Odbora direktora Instituta Zoran Kovačević, Odbor će učiniti sve da premosti problem i preseljenje 240 đaka područnog odjeljenja u Sutorinu.

“Poslije toga neka ministar Damir Šehović i predsjednik Opštine Stevan Katić nađu pravo i dugoročno rješenje za školu u Igalu. Kod mene uvijek svi kucaju na otvorena vrata. Kao Igaljanin uvijek ću učiniti sve da pomognem da Igalo ima školu. Uvijek sam insistirao na tome, bilo da se radi o izbornom programu ili nekoj drugoj inicijativi. Učiniću sve u okviru svojih ovlašćenja, zakonskih mogućnosti, čak ću se potruditi za sve iznad toga, ako mogu da pomognem”, dodaje on.

Podsjetimo, dječije odjeljenje Instituta u kome je smješteno deset odjeljenja sa 240 učenika područne škole u Igalu, izgrađeno je prije Drugog svjetskog rata.

Za potrebe Instituta, objekat je rekonstruisan i saniran i do polovine 90. godina prošlog vijeka u njemu je radilo Dječije odjeljenje. Nakon toga je objekat prestao da se koristi, a prije 25 godina u njemu je otvoreno područno odjeljenje škole “Dašo Pavičić”.

To je trebalo da bude privremeno rješenje, jer je Detaljnim urbanističkim planom bila predviđena gradnja nove škole u Igalu, koja do danas nije realizovana.

Matična škola “Dašo Pavičić” u hercegnovskom naselju Topla projektovana je za 800 učenika, a ove školske godine upisano je 1.346 učenika, od kojih je 240 u područnom odeljenju u Igalu, a 18 u Sutorini.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply