Školski pribor za 361 dijete

U toku humanitarne akcije Podijelimo, jer zajedno možemo više, koju je udruženje Roditelji organizovalo u toku avgusta, prikupljen je i doniran školski pribor za 361 dijete iz 167 porodica koje su socijalno ugrožene, iz više opština Crne Gore.

Ovu akciju Udruženje je organizovalo 8. put, i u toku nje su kompanije i građani imali priliku da pomognu opremanju djece za školu, dok je završnica bila u posljednjoj sedmici mjeseca, u šoping molu Delta City. U toku završne sedmice Udruženju su pomagali i volonteri Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice.

Akciju su podržale brojne kompanije i organizacije: Aroma, Ribnica Commerce, Mahna Mahna, Allegra Montenegro, Rotaract Club Podgorica, Donator, Zapad banka, Assitalia, Fine Art, Dadi Export, Agencija Maraš, Alter Modus, Next Auto, Montenomax, Voda Suza, Nutribella, Mouse Studio, Štamparija Obod, Metropolis Media, Micromedia, Tagor, Refresh Media, Omladina Socijaldemokrata i Radio difuzni centra. U akciju se uključilo i više desetina građana, koji su pomogli novčano kao i donacijama koje su donosili u Udruženje.

“Veoma nam je drago što smo i ove godine uspjeli da za toliki broj djece obezbijedimo školski pribor jer znamo koliko im to znači. Naravno, to ne bismo uspijeli bez velikog broja pojedinaca i kompanija kojima se iskreno zahvaljujemo. Pošto vjerujemo da svako dijete treba imati iste mogućnosti za obrazovanje, mi već danas nastavljamo s ostalim aktivnostima podrške socijalno ugrožene djece. Zato pozivam i ostale firme i volontere da nam se jave jer postoje brojne mogućnosti kako se svako može uključiti i pomoći ovoj osjetljivoj kategoriji djece”, kazala je Tanja Ćirović iz Udruženja Roditelji.

Prikupljene donacije – sveske, pribor, školske torbe, garderoba, obuća… su podijeljene djeci koja su uključena u program podrške u učenju i Učionice Družionice, servise koje Udruženje realizuje u Razvojnom centru kao i djeci iz jednoroditeljskih i socijalno ugroženih porodica koje se nalaze na evidenciji udruženja Roditelji.

U toku prošlogodišnje akcije, obuhvaćeno je bilo 305 djece iz 149 porodica.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply