Naredne sedmice nova radionica o bezbjednosti u saobraćaju

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice djeca školskog uzrasta će kroz igru učiti o saobraćajnim znacima, a zajedno sa mlađim drugarima praviti cvjetne vjenčiće. Mališani predškolskog uzrasta će jačati koncetraciju i razvijati logičko razmišljanje, prolazeći NTC poligone.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 11. septembar u 19 sati biće održana NTC radionica koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić, NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmjeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina, a vodi je licencirani predavač  Sanja Krgović.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanje poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 15.

 

U srijedu, 12. septembar u 19 sati  počinje kreativna radionica pod nazivom Cvijeće u kosi uvijek se nosi , a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 10 godina.

Na radionici djeca će praviti vjence od cvijeća. Majstorica studija Angie&Me, Jelena Vidaković pokazaće im kako se prave ovi ukrasi, a djeca će birati cvjetiće, a zatim će ih zajedno lijepiti. Uz malo truda i kreativnosti svi mališani će imati svoj vjenčić, koji će i dobiti na poklon. Broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 14. septembar sa početkom u 19 sati uslijediće nova edukativno kreativna  radionica  Saobraćajni znaci i bezbjedni pješaci, namijenjena djeci uzrasta od 5 do 8 godina.

Na radionici će mališani imati priliku da na zanimljiv način usvajaju nova znanja o bezbjednosti u saobraćaja u cilju podizanja nivoa svijesti o važnosti poštovanja saobraćajnih znaka.  Polazeći od toga da se kroz igru najlakše uči pripremili smo razne igre i aktivnosti u toku kojih će mališani aktivno učestvovati I zajedno sa svojim vršnjacima se dobro zabaviti.

Radionicu će voditi baka Milica Mirković u sklopu projekta Bake i deke, za aktivan razvoj, koji realizujemo u saradnji sa Crvenim krstom, a uz finansijsku podršku EU, Austrijske agencije za razvoj i austrijskog Crvenog krsta. Broj mjesta je ograničen na 15.

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply