Đaci i dalje bez prevoza u budvanskoj opštini

U budvanskoj opštini i ove školske godine nije riješen prevozu đaka i nije postignut dogovor uprkos činjenici da je Opština Budva budžetom opredijelila 50.000 eura za finansiranje đačkog prevoza.

Prema riječima predsjednika Opštine Budva, Dragana Krapovića organizacija prevoza đaka nije zakonska obaveza Opštine, već škola i savjeta roditelja.

“Ovo već traje godinu i po dana, mi smo opredijelili sredstva da platimo kompletan prevoz đaka iako to nije naša obaveza, međutim javnu nabavku ne želimo da sprovodimo”, kazao je Krapović.

Predsjednik je razgovorao sa ministrom prosvjete Damirom Šehovićem na tu temu, poslati su adekvatni dopisi i škole su upućene na njihove obaveze.

“Dešavaju se opstrukcije od strane škola, prije svega od direktorica škola. Roditelji su jako nezadovoljni zbog nedostatka prevoza đaka, a kritike upućene na račun Opštine su potpuno neopravdane. Opština Budva je spremna da kada škole i Savjeti roditelja izaberu prevoznika i potpišu sa njim ugovor, da plati kompletan aranžman, i tu se naša odgovornost i nadležnost završava”, istakao je Krapović.

On tvrdi da je Opština protivzakonito preuzimala odgovornost i omogućavala prevoz đaka do škola.

“Opština je do određenog trenutka potpuno protivzakonito preuzimala odgovornost. Davano je 2,5 hiljade eura mjesečno prevozniku da prevozi đake, plus su se naplaćivale karte” naglasio je Krapović i dodao da Opština neće biti uključena u nikakve poslove i nadležnosti koje joj ne pripadaju.

Izvor: RTV Budva

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply