Roditelji zbog popodnevne smjene nisu pustili djecu na nastavu

Foto: Vijesti

Školska godina u OŠ “Drago Milović” u Tivtu počela je normalno za sve učenike, osim za đake četvrtog razreda koje njihovi roditelji nisu pustili na nastavu prvog školskog dana, jer su nezadovoljni odlukom direktorice škole, Ružice Lazarević da četvrti razredi u centralnoj školi, na nastavu idu u popodnevnoj smjeni.

Djeca i roditelji okupili su se u 13 sati u dvorištu škole, ali čas za učenike četvrtog razreda nije održan.

Roditelji su kazali da djecu neće slati na nastavu u popodnevnoj smjeni i da su uzaludni bili svi njihovi prigovori Lazarevićevoj da su njihova djeca diskriminisana, jer će tri godine za redom ići na nastavu u popodnevnoj smjeni.

Do sada je praksa bila da u centralnoj školi u popodnevnoj smjeni nastavu pohađaju učenici prvog, trećeg i petog razreda, ali od ove godine prvaci su prebačeni u jutarnju, a popodnevna smjena “zapala” je učenike četvrtog razreda.

Ta djeca i prošle godine su na nastavu kao tada učenici trećeg razreda, išli popodne, a ići će i dogodine kao đaci petog razreda, što je razljutilo njihove roditelje.

Delegacija roditelja ukupno šest odjeljenja četvrtog razreda koliko ih u školskoj 2018/19 treba ići u popodnevnu smjenu u centralnoj školi, razgovarali su sa direktoricom Lazarević i njenim saradnicima, pri čemu im je objašnjeno da menadžment škole nema mogućnost da drugačije organizuje izvođenje nastave.

“Jednostavno, sa postojećim prostornim kapacitetima, a imajući u vidu činjenicu da je ove godine u našoj školi upisano preko 1.500 djece, mi nastavu ne možemo drugačije organizovati bez da djeca šest od ukupno osam odjeljenja četvrtog razreda, budu u popodnevnoj smjeni u centralnoj školi. Učenici četvrtih razreda u područnim odjeljenima u Donjoj Lastvi i Gradiošnicu su u jutarnjoj smjeni”, kazala je “Vijestima” Lazerević, dodajući da i ovo dokazuje činjenicu da je Tivtu već odavno potrebna izgradnja još jedne škole o čemu već nekolimo godina govori nadležnima u Ministarstvu prosvjete.

Ona vjeruje da roditelji koji su danas protestovali vjerovatno nisu prethodno imali sve pune informacije o pravom stanju stvari, ali su nakon razgovora sa njom i mojim saradnicima, uvidjeli kakva je situacija i oni će već od sjutra svoju djecu slati redovno na nastavu.

Lazarević je kazala da su u skladu sa zakonom, dužni da pravcima obezbijede “jutarnji boravak” i da organizuju i čuvanje djece za roditelje koji ih zbog posla odmah ne mogu preuzeti, ali da će u skladu sa mogućnostima, pokušati da na sličan način izađu u susret i roditeljima djece iz četvrtih razreda koji imaju istovjetan problem.

Izvor: Vijesti
SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply