Pojačan saobraćajni nadzor u blizini budvanskih osnovnih škola

Službenici Centra bezbjednosti Budva pojačaće od danas nadzor kroz saobraćajne i moto-patrole osebno u blizini osnovnih škola u Budvi i Petrovcu, u vrijeme kada djeca dolaze i odlaze u školu.

Prema riječima zamjenika komandira CB Budva Željka Kadovića kontaktirali su menadžmente svih osnovnih škola u Budvi.

“Roditelji moraju poštovati propise saobraćaja i biti dobar uzor djeci”, kazao je Kadović.

Svake godine saobraćajna policija pojačano nadzore ulice koje vode do škola.

“Izdvojio bih Dositejevu ulicu kod stare škole na bulevaru, zatim Jadranski put u ulici Žrtava fašizma kod nove škole i kod osnovne škole u Petrovcu gdje se vrši radarska kontrola i fizičko regulisanje saobraćaja”, istakao je Kadović.

On je naveo da je problematična raskrsnica kod Jadranskog bulevara i ulica Filipa Kovačevića, kao i da su te rute veoma frekventne, te da je bilo dosta nesreća, ali da đaci nijesu ugroženi.

Saobraćajna signalizacija je na zavidnom nivou, posebno kod Druge osnovne škole. Prije par godina je postavljena nova horizontalna i vertikalna signalizacija, trake, pješački prelazi, znakovi upozorenja.

“Kod škole “Stefan Mitrov Ljubiša” nedostaje nekoliko znakova. To su: znak zona škole, znak ograničenja brzine…”, naglasio je Kadović.

I ove godine će biti održani saobraćajni časovi za najmlađe učenike, gdje će učiti kako da bezbjedno učestvuju u saobraćaju i budu upoznati sa opasnosti na putu od kuće do škole.

Izvor: RTV Budva

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply