Naredne sedmice nova radionica Pozdrav moru

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice biće održane tri radionice za djecu različitih uzrasta. Mališani jaslenog uzrasta i njihovi roditelji imaće priliku da učestvuju na radionici razigravanje, sa psihologom. Djeca predškolskog uzrasta razvijaće govor i bogatiti vokabular, dok će se stariji drugari pozdraviti od ljeta na kreativan način.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

 

U ponedjeljak, 3. Septembra sa početkom u 18 sati biće održana razvojna radionica pod nazivom Razigravanje, koja je namijenjena djeci jaslenog uzrasta, od 1 do 3 godine.

Radionica je osmišljena da roditeljima pruži uvid u osnove socijalnog, emocionalnog, saznajnog, jezičkog i fizičkog razvoja djeteta. Učesnici će imati prilike da postave pitanja povodom nedoumica sa kojima se susreću kao roditelji, kao i da razmjene iskustva sa drugim učesnicima. Kroz praktične primjere, roditelji će moći da se dodatno upoznaju sa razvojem svog djeteta u stimulativnoj sredini, kao i upustva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog  što boljeg razvoja.

Na ovim radionicama posebna pažnja biće posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu. Mališani će, kroz igru, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove i razvijati svoje saznajne potencijale.

Radionicu vodi psiholog Miloš Bulatović, a broj mjesta je ograničen na 5. Prisustvo roditelja je obavezno.

U utorak, 4. septembra  u 19 sati organizujemo radionicu Od sličice do pričice, koja je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 7 godina.

Cilj radionice je da djeca bolje razvijaju i vježbaju govor, a priče u slikama su poznate kao jedna od najboljih metoda za vježbanje govora kod djece, ali i za razvijanje mašte, bogaćenje rječnika, razmišljanje. Tokom radionice djeca uz pomoć slika vježbaju govor, maštaju osmišljavajući svoje priče dok u isto vrijeme uče kako se pravilno formiraju rečenice i kakva sve značenja mogu imati riječi. Osim priča u slikama, djeca tokom radionice kroz određene jezičke vježbe primjerene tom uzrastu,  vježbaju pravilan izgovor, dikciju i bogate rječnik. Radionicu vodi Danijela Knežević, menadžerka kreativnih komunikacija, a broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 5. septembra u 19 sati počinje kreativna radionica pod nazivom Pozdrav moru, za djecu uzrasta od 4 do 10 godina.

Tema ove likovne radionice je pejzaž, na kojoj će mališani imati priliku da se upoznaju sa osnovnim pojmom pejzaža i izrađuju ga.  S obzirom na to da bliži kraj ljeta i slijedi početak novih školskih obaveza, djeca će uz pomoć Milene Baćović izrađivati morski pejzaž. Na taj način, mališani će razvijati kreativnost, upornost, preciznost kao i urednost  stvarajući svoj kreativni rad. Osim toga, djeca će se upoznati sa tehnikama crtanja i slikanja,  usvajanjem novih  znanja I vještina prilagođenim tom uzrastu. Broj mjesta je ograničen na 15.

Leave a Reply