Besplatno ljetovanje za 15 porodica sa djecom sa smetnjama u razvoju

Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Društveno odgovorni investitori, nevladine organizacije, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, kao i Dnevni centri ovog ljeta omogućili su besplatno ljetovanje djeci sa smetnjama i teškoćama u razvoju i njihovim porodicama.

Kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, u toku tri mjeseca, 15 porodica u stanju socijalne potrebe, a sa djecom sa smetnjama i teškoćama u razvoju, boravilo je u moderno opremljenim apartmanskim kompleksima u Bečićima i Pržnu.

Inicijatori akcije su bili izvršna direktorica LEEA doo, Ivana Đurovići, generalni sekretar Građanske alijanse, Darko Ivanović, uz pomoć Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu i direktora deset dnevnih centara širom Crne Gore.

“Jedinstven modalitet saradnje privatnog sektora, NVO i državnih institucija sproveden je u do sada neviđenoj razmjeri u Crnoj Gori i pokazao je da koordinisani napori NVO i društveno odgovornih kompanija koje brinu za zajednicu i pojedince mogu dovesti do dodatnog angažovanja i razumijevanja državnih organa, te je tako djeci sa smetnjama i teškoćama u razvoju i njihovim porodicama omogućeno da u punom luksuzu, bez ikakvog finansijskog učešća, odmor iskoriste na crnogorskom primorju uz sve pogodnosti koje kompleksi pružaju”, navode iz Ministarstva, ističući entuzijazam svih aktera, uz nadu da ce ova akcija postati tradicionalna, za šta već postoje najave.

Najavili su da će, zbog zahvalnosti koju su ispoljili mališani i njihove porodice, i naredne sezone, sa istim partnerima pokušati da urade isto.

Investitori koje predstavlja Đurović su omogućili smještaj u špicu sezone, Ministarstvo jednokratnu novčanu pomoć, a Hard diskont Laković hranu za sve vrijeme boravka djece sa roditeljima u modernim kompleksima.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply