Vandali konstantno uništavaju imovinu vrtića u Pljevljima

Na fasadi vaspitne jedinice Lane, Javne predškolske ustanove Eko bajka u Pljevljima, koja se nalazi u dvorištu OŠ „Boško Buha“ neko je napravio grafit, i to nakon što je objekat okrečen spolja.

Kako je za PV portal kazala direktorica JPU Eko bajke Abela Popović za ovu malu vaspitnu jedinicu se utroši mnogo više novca za održavanje fasade nego na sve ostale zgrade ove ustanove. Razlog za to je okupljanje starije djece u dvorištu OŠ „Boško Buha“ u kasnim večernjim satima koji uporno šaraju po fasadi vrtića.

Ovog ljeta ova vaspitna jedinica je kompletno adaptirana, zamijenjena je sva stolarija, okrečene unutrašnje prostorije, postavljeno novo grijanje i objekat je okrečen spolja ali se odmah sljedeći dan pojavio problem jer je neko od starije djece koja žive u blizini vrtića napravio veliki grafit na fasadi. Direktorica Abela apeluje na stanovnike okolnih zgrada i kuća da čuvaju školsko dvorište i objekat vrtića.

Dvorište škole „Boško Buha“, što se tiče mobilijara na sportskom terenu i ograde oko škole, je sigurno jedno od najneuređenijih u gradu a razlog tome je, sigurno i uništavanje dvorišta od strane djece koja žive u okolini.

Mobilijar za dječije igralište koje je kao donaciju dobila vaspitna jedinica Lane mora svakog dana da se rasklopi i unese u prostorije vrtića kako bi se sačuvao.

Izvor: PV portal

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply