Roditelji zamijenjene bebe tražiće nadoknadu od Kliničkog centra

Roditelji zamijenjene bebe koja je sredinom maja prilikom otpusta iz porodilišta data drugoj porodici, ali poslije nekoliko minuta i vraćena u boks kada se utvrdila greška, tražiće nadoknadu od Kliničkog centra.

Kako saznaje Pobjeda, riječ je o slučaju zamjene beba kada je medicinska sestra dala tuđu bebu bračnom paru iz Podgorice, ali je nakon nekoliko minuta uočila grešku, kao i roditelji koji su se sa parkinga vratili u Klinički i preuzeli svoju bebu.

Tadašnja direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević zbog toga je podnijela krivičnu prijavu protiv medicinske sestre.

Sada se ispostavilo da iz Kliničkog centra tada nijesu obavijestili drugi bračni par da je njihova beba, na kratko, bila van porodilišta.

Kako je kazao njihov advokat Ranko Radonjić, majka bebe doživjela je šok kada je u ponedjeljak, 28. avgusta otišla do tužilaštva da provjeri na što se odnosi poziv koji su nedavno dobili. Tamo su joj, kaže on, saopštili da su ona i suprug pozvani kao svjedoci-oštećeni u postupku koji se vodi pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici protiv medicinske sestre KCCG koja je prije tri i po mjeseca prilikom otpusta iz porodilišta njihovu bebu predala drugom bračnom paru.

Poslije nekoliko minuta greška je utvrđena i ta beba je vraćena u boks.

“Dopuštajući da o cijelom slučaju roditelji saznaju nakon nekoliko mjeseci i to na ovakav način, Klinički centar pričinio je nemjerljivu štetu i ustanovi i ovoj porodici, naročito majci djeteta koja je pretrpjela ogroman šok. Iz tog razloga su roditelji odlučni da svoju satisfakciju potraže na sudu”, najavio je Radonjić.

Prema njegovim riječima, od ustanove kakva je Klinički centar očekivalo se da obavijeste roditelje čije bebe su prilikom otpuštanja zamijenjene i da upute makar riječi izvinjenja.

“Postupajući na ovakav način pokazali su veliku dozu neodgovornosti i neprofesionalnosti”, naglasio je Radonjić.

Izvor: MINA
Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Ma dajte-i sta treba da je adekvatna nadoknada za sok?
    Ako bi eventualnu novcanu nadoknadu dali za necije lijecenje-u redu ali ovako razvlacenje ove price stvarno nema smisla.
    Najstrasnije je sto je ovu pricu platio preko svojih ledja jedan izuzetan doktor ni kriv ni duzan.
    Sto neko ne napise sta se desava sa dr.Miketicem?
    Sto se svi borci za kojecija prava nisu udruzili da odbrane nepravedno optuzenog???
    Ovo je nase lice i nalicje-na cast nam bilo!😢😠

Leave a Reply