Promjene u nekim podgoričkim osnovnim školama

Nova školska godina će, iako neće biti drastičnih izmjena, u nekim podgoričkim školama najvjerovatnije početi sa novim rukovodnim kadrom.

Za v. d. direktora OŠ Oktoih imenovana je Mirjana Radulović, do sada profesorica u Srednjoj ekonomskoj školi “Mirko Vešović”. Dugogodišnji direktor Vukić Konjević nedavno se penzionisao.

Za direktorku OŠ 18. oktobar na Bioču izabrana je Svetlana Milović. Konkurs za direktora je raspisivan dva puta, a Milović je do izbora bila učiteljica ove ustanove.

Nadzornica u Zavodu za školstvo Nataša Vlahović i aktuelni vršilac dužnosti direktora Milica Stanković kandidati su za rukovodioca OŠ “Štampar Makarije”, ali je, prema nezvaničnim informacijama Vijesti, direktorskoj fotelji bliža Vlahović.

Komisija Ministarstva prosvjete će do kraja sedmice intervjuisati kandidatkinje za podgoričku školu “Štampar Makarije” i cijeniti planove razvoja škole, a intervjuima će, navodno, prisustvovati i ministar Damir Šehović. On, tvrde naši izvori, nimalo nije zadovoljan situacijom u kojoj se jedna od najvećih podgoričkih škola našla.

Međutim, izvori Vijesti iz škole ocjenjuju da Stanković, koja je proljetos imala prilično problema sa kolektivom ustanove, neće bez borbe prepustiti fotelju. Ona juče nije odgovarala na pozive i SMS-ove Vijesti.

“Konkurs za izbor direktora ove ustanove je završen i procedura je u toku. V. d. direktora ove škole je u mandatu do 21. septembra, do kada će biti donijeta odluka po konkursu”, saopštili su iz Ministarstva.

Protiv v. d. direktorke škole “Štampar Makarije” su u aprilu i maju podnesene najmanje dvije krivične prijave. Obje je podnijela nastavnica Mirjana Vidaković koja je krajem aprila otpuštena jer je navodno neovlašćeno iznijela školski kompjuter na popravku. Vidaković je Stanković i školu tužila i podgoričkom Osnovnom sudu.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Sve pohvale za novu direktoricu. Ispostovala je roditelje ucenika drugog razreda koji su joj se obratili u vezi ” problematicne” trece smjene i nasla rjesenje sto je prethodnih godina i sa tadasnjim direktorom bila nemoguca misija.

  2. Vukic Konjevic je jedan manipulativni covjek. Od Oktoih skole napravio je privatnu skolu jer je zaposljavao svoje najblize I najdalje rodjake. Zbog pojedinih postupaka ne znam kako ce docekati ,,crne dane”.

Leave a Reply