U poslednjoj sedmici raspusta tri radionice za djecu, jedna za roditelje

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice, pred početak nove školske godine, biće radno i veselo. Mališani ranog školskog uzrasta razvijaće motoriku u okviru Montessori radionice. Stariji osnovnoškolci od starog će praviti novo, učiti o reciklaži, ali i kroz igru unaprijediti znanje engleskog jezika. Roditelji će imati priliku da saznaju o zdravim poslasticima i zašto je bitno da koristimo integralne namirnice.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 27. avgusta sa početkom u 19 sati  kreće nova edukativna Montessori radionica, koju ću održati NVO Znanje u pokretu, a vodiće je sertifikovani Montessori predavač.

Znanje u pokretu, predstavlja jedinstven sistem rada zasnovan na Montessori programu. Kod djece  podstiče pravilan razvoj ličnih i intelektualnih vještina, kao i najvažnijih – životnih. U Montessori duhu, iz ove organizacije  pripremili su adekvatne materijale, zadatke i kreativne igre, koje razvijaju kod djece finu motoriku, memoriju i logiku. Na taj način postižu veći stepen samostalnosti u svim aktivnostima.  Teme koje će biti obrađivane su: upoznavanje svijeta oko sebe, jezik – u cilju bogaćenje  rječnika i razvijajnja sposobnosti za početno pisanje; matematika – usvajanje osnovnih matematičkih pojmova. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 7 godina, a broj mjesta je ograničen na 8.

U utorak, 28. avgusta, od 19 sati biće održana edukativno kreativna radionica  pod nazivom Traveling in English, koju organizujemo u saradnji sa školom engleskog jezika  Helen Doron Montenegro.

Učenje po Helen Doron metodi je aktivan način učenja jezika, kroz igru I podsticajne aktivnosti  u kojem su djeca neprikidno izložena engleskom jeziku u stimulativnom okruženju. Ideja radionice je da djeca upoznaju zemlje engleskog govornog područja I njihove kulture kroz interaktivne  aktivnosti i zanimljive igrice. Na taj način će se zabaviti, družiti sa vršnjacima, a istovremeno usvojiti nova znanja engleskog jezika, uz punu podršku I podstrek predavača. Radionicu će voditi profesorice engleskog  jezika Helen Doron  Dragana Radulović i Maja Kostić. Radionica je namijenjena uzrastu od 8 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 30. avgusta, u 19 sati počinje eduativna radionicu za roditelje  pod nazivom  Zdravo Peci Djeci, koju organizujemo u saradnji sa Institutom za zdravu (organsku) hranu, a vodiće je direktor Instituta i diplomirani inženjer Svetozar Radonjić.

Zdravlje porodice je cilj svakog roditelja, a ukoliko je vjerovati staroj poslovici “Zdravlje na usta ulazi”, onda postajemo svjesni koliko je zdrava ishrana bitna za rast i razvoj mališana, ali i održavanje zdravlja cijele porodice. Kako napraviti poslastice koje će vaše dijete obožavati, a pri tome ih napraviti od zdravih sastojaka kao što su integralno brašno, prirodni zaslađivači I arome, roditelji će imati priliku da čuju na ovoj radionici. Zašto je važno koristiti integralno brašno I kako zamijeniti bijelo brašno, bijeli šećer zdravim namirnicama i važnost začinskog bilja koje možemo uzgajati na terasi. Roditelji će imati priliku da čuju priču o spelti, odnosno najstarijoj pšenici, ali I da razmije iskustva I načine pripreme zdrave hrane.

U petak, 31. avgusta u 19 sati uslijediće edukativno kreativna radionica pod nazivom Staro u novom ruhu, a namijenjena djeci uzrasta od 7 do 12 godina.

Reciklaža papira, plastike i ostalih otpadnih materijala od izuzetne je važnosti za očuvanje životne sredine. Proces reciklaže podrazumijeva izdvajanje korišćenih materijala i proizvoda, njihovu preradu i ponovnu upotrebu. Vjerujemo da je veoma važno djecu učiti koliko je bitno reciklirati otpad i brinuti o životnoj sredini. Kako od iskorišćenog materijala mogu napraviti  korisne predmete, mališani će na ovoj radionici imati priliku da nauče od bake Vasiljke Lozić. Na taj način razvijamo kreativnost, motoriku, a i povećavamo stepen informisanosti i svijesti kod djece o načinu i značaju očuvanja životne sredine.

Radionica je dio projekta Bake i deke, za aktivan razvoj, koji realizujemo u saradnji sa Crvenim krstom, a uz finansijsku podršku EU, Austrijske agencije za razvoj i austrijskog Crvenog krsta. Broj mjesta ograničen je na 15.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply